בלוג האוכל המומלץ michi

מקלובה הפוכה עם בטטות, אורז נפלא ופרגיות

6 סועדים

מקלובה הפוכה

סיפורה של מנת חג.
זה התחיל כאורז אפוי נפלא שהכירה לי אישה דרום אפריקאית שהכרתי בצעירותי בשם חדיג’ה.
האורז האפוי שמלא כל טוב “אורז בריאני” נכנס לתפריט של הקייטרינג שלי (שהוא קייטרינג חלבי) כתוספת פופלרית.
אני ושותפתי סוניה כהן פיתחנו את המתכון לסופי שבוע בבית לאורז בריאני בתבנית אחת עם פרגיות אפויות מעל.
סוניה הגדילה ופיתחה את המתכון לחצי איגלו בווק והוסיפה בטטות.
מנה מרכזית חגיגית מרשימה וטעימה במיוחד.
לקראת החג תכננתי עם הבלוגר המדהים רון יוחננוב יום בישול משותף לבלוגים שלנו לקראת החג וסיפרתי לרון על מנות החג שאני מתכננת ומניתי כמה וכמה מנות.
ברגע שתארתי לו את מנת הווק הוא התאהב ברעיון והחלטנו להכינה יחד.
יום הבישול התקיים בביתי יחד עם סוניה ויצאה לנו מנה מהסרטים, ממש חגיגה.
רון יוחננוב צילם את המנה בכישרון רב כולל את כל השלבים.
רון קורא למנה מקלובה הפוכה ובצדק!!
שכבות טעמים -אורז שנאפה עם תבלינים ופירות יבשים, בהיקף בטטות שמתקרמלות ומעל פרגיות רכות וזהובות.
המנה מתבשלת בווק או סיר גדול.
מקלובה שלמה

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (230 מעלות). בקערה גדולה מערבבים את הצ’ילי ,סויה וסילאן. מוסיפים מעט פלפל. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב בתערובת. מעבירים מכוסה למקרר עד לשימוש (לפחות חצי שעה ועד לילה לפני).
1. בסיר בינוני מחממים את השמן וצולים את הבצל כשתי דקות, מוסיפים את המשמשים, בהרט ופיסוק עד שהבצל מעט מזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים ביחד כדקה. שופכים מעל כמות וחצי של מים רותחים מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות .
2. חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי 1.5 ס”מ. מרפדים ווק או סיר גדול בשני ניירות אפייה ומשמנים בשמן קנולה.מסדרים את הבטטות בצפיפות כך שירפדו את הווק עד לגבוה 2/3 (ם משתמשים בסיר את בסיס הסיר). ממלאים את מרכז הווק באורז (בסיר ממלאים מעל לבטטות). מניחים מעל את פיסות הפרגית כשהעור כלפי מעלה ושופכים מעל לכול את שארית המשרה.מכסים היטב בניר כסף או מכסה ומעבירים לתנור ואופים כשעה ועשרים דקות . מורידים את הנייר ואופים עוד 30-40 דקות עד להזהבה מוציאים מהתנור והופכים בזהירות אל צלחת הגשה גדולה. מגישים חם
3. נשמר 3 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

אפשר כמובן להחליף את הפרגיות בכרעיים או שוקים של עוף.

המרכיבים

• 1 ק”ג שוקי פרגית עם עצם
• 1/4 כוס סויה
• 1/2 כוס סילאן
• 1 כף צ’ילי מתוק

• 3-4בטטות בינוניות קלופות
• 3 כפות שמן קנולה.

לאורז
• 2 כפות שמן שומשום
• 1 בצל סגול קלוף ולקוביות קטנות
• 10 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות בינוניות
• 2 כפות פיסטוקים קצוצים גס (אם רוצים)
• 1 כף גדושה בהרט
• 350 גרם אורז (כוס גדול מלאה עד הסוף) – לבשל עם 1/2 ליטר מים
• מלח ופלפל

צילום: רון יוחננוב
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל ורון יוחננוב
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד