בלוג האוכל המומלץ michi

מלבי לשנה חדשה

8-10 כוסות מנה אחרונה

מלבי תפוחים ודבש

ההמלצה שלי לחג – מתכון למנה אחרונה הכי מפנקת וקלה שיש.
מנה שפשוט היא אוסף טעמי החג בכוס אלגנטית.
קינוח מפואר בכוסות שקופות ובשכבות.
לגמרי מתאים לסיום ארוחת החג – מתכון פרווה מופלא!!
אפשר להכין יום לפני או בבוקר הארוחה. מינימום שעתיים לפני.
מלבי תפוחים ודבש

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מחממים סוכר עד שנמס בקצוות והופך לחום בהיר. מוסיפים שמן ותפוחים ומבשלים על אש בינונית – נמוכה כ 20 דקות ועד שהתפוחים מתרככים . מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר עד לשימוש.
2. מחלקים את התפוחים לבסיס כוסות הקינוח.
3. למלבי-בקערה קטנה מערבבים קורנפלור, 1/3 כוס נוזל קוקוס ומי ורדים עד שכל הגושים נעלמים.
4. בסיר בינוני גדול מחממים נוזל קוקוס וסוכר עד לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים בעזרת מקציף ידני במהירות עד שהנוזל מתייצב. מורידים מהאש ומעבירים מיד לכוסות הקינוח. מכסים מצננים במקרר לפחות 3 שעות.אפשר להכין אפילו יום לפני.
5. להרכבה ממש במהלך הארוחה: יוצקים מעל למלבי הקר דבש ומקשטים בפיסטוקים קוקוס.

טיפ ממיכל:

1. קיצור דרך – אפשר להכין את המלבי בלי שכבת התפוחים. נקבל כ 6 כוסות קינוח. זה יוצא נפלא גם בטעמים של קוקוס ודבש.
2. למי שרוצה קינוח שאינו לפרווה אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת לבישול או חצי ליטר שמנת וחצי ליטר חלב.

מלבי תפוחים ודבש

המרכיבים

• 1 ק"ג תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
• 150 גר' סוכר
• 1 כף שמן קוקוס /שמן קנולה/ חמאה
• 1 ליטר קרם קוקוס
• 150 גר' סוכר (3/4 כוס סוכר)
• 2 כפות מי ורדים (אם רוצים)
• 5 כפות קורנפלור (50 גר')
• 150 מ"ל דבש או סילאן
• 40 גר' קוקוס קלוי
• 50 גר' פיסטוקים קלויים וקצוצים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד