בלוג האוכל המומלץ michi

מיני קיש סלמון מעושן ופטריות

לתבנית מאפינס 10-12 שקעים
טריק נפלא לקיש מושלם לאירוח, מנת רושם בהכנה של כמה דקות בלבד!!
שילוב מנצח של פטריות צרובות וסלמון מעושן.
קיש ללא גלוטן כאשר הסלמון מתפקד כבסיס לקיש המעודן.
מומלץ לנסות, קיש גורמה ממש מהיר הכנה!
מיני קיש סלמון מעושן ופטריות

אופן ההכנה

1. מחממים במחבת שמן ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות. צולים על אש גבוהה ג 5 דקות עד שמזהיבות. מתבלים במלח וממשיכים לצרוב עד שאין נוזלים במחבת עוד 2-3 דקות.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות).משמנים את שקעי התבנית. מצפים את תבנית השקעים בסלמון מעושר פרוס בבסיס ושולי השקעים. מעבירים למקרר עד לשימוש
3. בקערה בינונית מערבבים שמנת, חלב וביצים. מוסיפים כפית מלח, מוסקט ומעט פלפל. מסדרים את פרוסות הפטריות בשקעים כך שימלאו 2/3 תבנית,שופכים מעל מתערובת השמנת כך שתכסה כמעט לגמרי את הפטריות. מעבירים לתנור ואופים את כ 12-16הדקות או עד שהקישים מזהיבים והמילוי יציב למגע.

המרכיבים

לבסיס
• 300 גר' סלמון מעושן פרוס דק

למילוי
• 500 גר' פטריות שמפניון או פטריות פורטבלו או שילוב
• 1 כף שמן זית
• 1 מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל )
• ½ כוס חלב (120 מ"ל)
• 4 ביצים
• ¼ כפית אגוז מוסקט
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד