מיני פוקצ'ות ללא לישה
תבנית מאפינס עם 12 שקעים
פוקצ'ה בתבנית מאפינס
זה חלום לכל אוהבי הקראנץ.
זה ממש שיא הקראנץ בטעמי רוזמרין, שום ופרמזן ועם המון שמן זית.
זו פוקצ׳ה מושלמת עם כל הבועות ובקלות!!!!
הכי קל זה בצק ללא לישה ובפוקצ'ות זה עובד כמו קסם.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד
זה ממש שיא הקראנץ בטעמי רוזמרין, שום ופרמזן ועם המון שמן זית.
זו פוקצ׳ה מושלמת עם כל הבועות ובקלות!!!!
הכי קל זה בצק ללא לישה ובפוקצ'ות זה עובד כמו קסם.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד
אופן ההכנה
- בקערה בינונית( מומלץ קערה עם מכסה) מערבבים קמח, מים ושמרים. מוסיפים מלח ושמן וממשיכים לערבב לבצק אחיד ולא מעבר. מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר 3 שעות. משמנים מעט את הידיים או את הבצק ומקפלים אותו.
- מחממים תנור ל 250 מעלות טורבו. מקמחים מעט משטח ומחלקים את הבצק ל 12 חתיכות בגודל זהה. יוצקים לכל שקע בתבנית כפית שמן זית . מניחים את הבצק והופכים כך שיכוסה כולו השמן זית. מתפיחים כחצי שעה או עד שנוצרות בועות.
- חותכים שום ועלי רוזמרין לקוביות גסות ומערבבים עם שמן הזית שנותר. יוצקים על כל פוקצ׳ינה כפית מהציפוי ומפזרים מעל מעט פרמזן. אופים כ 14 דקות או עד שמזהיב.
המרכיבים
לבצק
- 420 גרם קמח – מומלץ רמח פיצה או קמח לחם ( 3 כוסות)
- 280 מ״ל מים ( 1 כוס ועוד 4 כפות)
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כוס שמן זית
- 4-5 שני דום
- 4 ענפי רוזמרין
- 40 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס