בלוג האוכל המומלץ michi

מיני סופגניות בציפוי קרמל

12-15

מיני סופגניות בציפוי "קרנץ" קרמל

ממש לפני שבועיים עלתה לבלוג עוגת סנט הונורה לחנוכה שאת הפחזניות בעוגה המפוארת, החלפתי במיני סופגניות נפלאות.
הם היו כזו הצלחה אצלי בבית שאני מעלה את המתכון ללא קשר לכל הפרויקט הנפלא שנקרא סנט הונורה.
פשוט סופגניות נפלאות ללא טרחה במילוי קרמל מושלם מעל.
האמת אי אפשר בחנוכה בלי סופגניות ולכן מומלץ להכין אותם ממש מיני ועם "קרנץ" קרמל מושלם מעל שנותן מתיקות מפתיעה.
סופגנייה מיני קצת אחרת.
סופגניות מיני בציפוי קרמל

אופן ההכנה

1. לבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הביצים, החלב, הסוכר והמלח בקערת המערבל , משתדלים שהמלח לא יהיה בקרבת השמרים ולא ייגע בהם. לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד ועוד קצת אחר כך. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט חלב 1/4 כוס בכל פעם.חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים, תוך כדי לישה, כשתי קוביות בכל פעם, ולשים עד שהן נטמעות בבצק. לאחר שקוביות החמאה האחרונות נטמעו בבצק, לשים עוד 2 דקות. מעבירים את הבצק לקערה (אני לא משמנת), מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במשך כ 20 דקות, או עד שכמעט מכפיל את נפחו.
2. הכנת הסופגניות: מעבירים את בצק הסופגניות למשטח מקומח, ומוציאים ממנו את האוויר על ידי תפיחות קלות. יוצרים ממנו כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ. מניחים על משטח מקומח, מכסים את הכדורים במגבת ומניחים לתפיחה במשך כ20 דקות או עד שמכפיל כמעט את נפחו.
3. מחממים את השמן לחום בינוני – גבוה (175 מעלות) או כשמכניסים כף עץ ונוצרות בועות מסביב צפופות יחסית. מכניסים לשמן כ5-6 כדורים בכל פעם, מכסים במכסה ומחכים 3-2 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים ומטגנים ללא כיסוי עוד כ 3 דקות לפחות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים אל צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים קלות. מטגנים כך את כל הסופגניות.
4. הכנת הקרמל: שמים בסיר את המי והסוכר, מערבבים קלות ומחממים עד שהסוכר נמס ומתחיל להזהיב, מבשלים עוד כחצי דקה ומסירים מהכיריים. טובלים כל סופגנייה בקרמל, ומניחים לייבוש על נייר אפייה כשתי דקות.

טיפ ממיכל:

קיצור דרך: כמובן שאפשר להגיש את הסופגניות עם אבקת סוכר וריבה ליד לטבילה.

אני ממליצה גם על:

המרכיבים

• 1/2 ק"ג קמח מנופה
• 25 גר' שמרים טריים/ או 10 גר' יבשים
• 3ביצים
• 1/2כוס חלב
• 1/4 כפית מלח
• 1/3 כוס סוכר
• 50 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר

לקרמל
• כוס סוכר
• 1/4 כוס מים

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד