
מיני סופגניות אפויות במילוי שוקולד
מלבנית כ 20*25
מיני סופגניות שוקולד אפויות
הכי טעימות שילדים אוהבים!
קטנות, מדהימות, ומלאות במילוי מפנק.
הטיפ שלי: מכינים בצק כפול – חצי מטגנים, חצי אופים, וכולם מרוויחים.
מושלמות כשהן יוצאות חמות, ונחטפות תוך שניות!
מי מנסה להכין אותן כבר היום?
קטנות, מדהימות, ומלאות במילוי מפנק.
הטיפ שלי: מכינים בצק כפול – חצי מטגנים, חצי אופים, וכולם מרוויחים.
מושלמות כשהן יוצאות חמות, ונחטפות תוך שניות!
מי מנסה להכין אותן כבר היום?
אופן ההכנה
- מניחים את מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה. מקפידים שהמלח והחמאה לא יגעו בשמרים. לשים 2 דקות במהירות נמוכה. בודקים את הבצק ובמידה והוא יבש מידי מוסיפים קצת חלב ואם הוא רך מידי מוסיפים מעט קמח. ממשיכים ללוש 10 דקות עד שהבצק אחיד ואלסטי. מכסים ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי כ 1/2 ס״מ. מחלקים ל 12 ריבועים שווים בכל ריבוע מזלפים או מניחים כפית מהמילוי. סוגרים היטב את 4 הפינות לכדור. מניחים על תבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים מכוסה כ 45 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו. מברישים בביצה.
- אופים כ 20 דקות או עד שמזהיב. מקשטים באבקת סוכר ועוד מהמילוי במרכז כל סופגנייה.
המרכיבים
- לבצק
- 250 גרם קמח 2/3 1 כוסות( מומלץ קמח עשיר בגלוטן)
- 1/2 כפית שמרים יבשים או עף חצי טריים
- 1/2 כוס חלב רגיל או צמחי( 120 מ״ל)
- 1 ביצה
- 4 כפות סוכר
- קורט מלח
- 20 גרם חמאה מומסת או שמן
למילוי
- 2/3 כוס ממרח שוקולד שאוהבים
- 1 ביצה טרופה להברשה
- 2 כפות אבקת סוכר