בלוג האוכל המומלץ michi

מוס שוקולד – פטל

8-6 מנות בתבניות בקוטר 8-6 ס"מ או בכוסות קינוח

קינוח אישי – מוס שוקולד בניחוח חמצמץ

קינוח שוקולד מפואר עם טוויסט מרענן וחמצמץ.
מהיר וקל להכנה.

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד המזון את הפטל, הסוכר והאלכוהול כדקה, למחית אחידה.
  2. מחממים בסיר קטן על להבה בינונית את השמנת והשוקולד, עד שכל השוקולד נמס . מוסיפים 2/3 ממחית הפטל, מסירים מהלהבה ומערבבים היטב. מאחסנים כשעה במקפיא או לילה במקרר . את יתרת הפטל מאחסנים במקרר עד להגשה.
  3. כשהשוקולד צונן לגמרי מקציפים אותו במערבל במהירות גבוהה, עד שנוצר מוס יציב כ 3 דקות.
  4. מערבבים בקערית את הג’לטין והמים, רצוי במזלג משהים 2-3 דקות. מחממים כ-30 שניות במיקרוגל ומוודאים שלא נותרו גושים. מוסיפים למוס ומערבבים בתנועוות קיפול.
  5. מכינים 6 רינגים על תבנית שטוחה או כוסות קינוח. יוצקים לתוכם את המוס ומיישרים. מאחסנים במקרר שעתיים (או שמאחסנים במקפיא, עד שבועיים, ומפשירים במקרר כשעה לפני ההגשה). נשמר 4 ימים במקרר או חודש במקפיא.
  6. ההגשה: מעטרים בשארית המחית ובפטל קפוא, מגישים.

המרכיבים

  • 1 כוס פטל קפוא, מופשר (כ 200 גר’)
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות קוניאק או ברנדי
  • 1/2 2 מכלים (625 מ”ל) שמנת מתוקה 38%, חלבית או צמחית
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 שקית ג’לטין
  • 1/4 כוס מים
צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד