בלוג האוכל המומלץ michi

מדליוני סלמון עם פטריות התבנית אחת

תבנית בינונית חסינת חום

מדליוני סלמון עם צ'ימיצורי אסייתי פטריות התבנית אחת

סלמון בתבנית אחת עם פטריות מגוונות.
ממש אוהבת את סוג הבישול באפייה. אפיית מנה מגוונת לארוחה מלאה בתבנית אחת.
מנה נפלאה וחגיגית כמעט ללא מאמץ.
מכינים את חומרי הגלם בתבנית כמה שעות לפני הארוחה (שומרים כמובן המקרר).
חשוב לתבל במלח ופלפל ממש לפני ההכנסה לתנור.
טיפ חשוב: כדאי להכין בתבניות חסינות חום מהודרות שאותם אפשר להגיש לשולחן ללא כל מאמץ.

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה קטנה. מסדרים את פיסות הסלמון על תבנית ומברישים ברוטב פעמיים ומחזירים למקרר מכוסה. את הרוטב שנשאר שומרים בנפרד, במקרר.
2. בקערה בינונית מערבבים את שני סוגי הפטריות, עם שמן הזית וזרעי הכוסברה.
3. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מוסיפים את הפטריות המתובלות לתבנית הדגים וזורים על הכול מלח ופלפל.
4. צולים 12-10 דקות, עד שהסלמון מזהיב. בינתיים, מערבבים את הרוטב הצ’ימיצו’רי ששמרנו עם החומץ בלסמי.
5. מזלפים מהרוטב על כל התבנית ומגישים.

טיפ ממיכל:

טיפ לבחירת הדג: מומלץ לקנות דג טרי כמובן.
במידה ומשתמשים בקפוא (שיוצא מדהים בגלל המשרה הנפלא):
חשוב לבדוק שהוואקום של האריזה לא נפתח והצבע של הדג לא ורוד בהיר (או כמו שהבת שלי אומרת וורוד חולה).

המרכיבים

• 700 גרם פילה סלמון, עם העור, חתוך ל-10 מרובעים (מומלץ טרי)
• 1/2 ק”ג פטריות שמפיניון, חצויות
• 250 גרם פטריות פורטבלו, פרוסות עבה
• 250 גרם פטריות יער או כל סוג אחד שאוהבים
• 2 כפות שמן זית
• 1/2 כפית זרעי כוסברה (אם רוצים)
• מלח, פלפל שחור גרוס
• לרוטב הצ’ימיצ’ורי
• 2 כפות רוטב מייפל
• 3 כפות רוטב סויה
• 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
• 3 שני שום, קלופות וכתושות
• 1 צרור כוסברה/ פטרוזיליה קצוץ דק טרי
• להגשה: 1 כף חומץ בלסמי

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד