בלוג האוכל המומלץ michi

מג’דרה עשירה

מג'דרה עשירה עם מש ואורז בר

מתכון קל , בריא וצמחוני ליום האחרון של אוגוסט.
נפל עלינו השבוע גל חום מטורף ובהתאמה חשוב לאכול ארוחות קלות להכנה ובריאות.
מג’דרה עם אורז בר ומש שחור/ירוק (במקום עדשים).
המש יחד עם אורז הבר מעניקים למנה טעם מיוחד המשתלב באופן מושלם עם הכוסברה.

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מבשלים את המש עם מים חמים כ 12 דקות או עד שמתרכך. מורידים מהאש ומסננים.
2. בסיר בינוני נוסף מבשלים את אורז הברען הרבה מים (פי 4 מכמות האורז) על אש גבוה כ 10 דקות או עד שמתרכך (מעט נפתח). מורידים מהאש ומסננים.
3. בקערה קטנה מערבבים את היוגורט ומיץ לימון.מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר עד לשימוש.
4. בסיר בינוני מחממים מעט שמן ומטגנים את זרעי הכוסברה. מוסיפים את האורז וכוס וחצי מים חמים. מעט מלח וכמון ומבשלים כ 10 דקות על אש קטנה או עד שהמים נספגו לגמרי באורז. מערבבים את האורז עם אורז הבר והמש. מתבלים במלח ופלפל. מקשטים מעל בכוסברה.
5. מגישים את המג’דרה ם רוטב יוגורט בצד.

המרכיבים

• 250 גר’ אורז (1 כוס אורז מומלץ בסמטי)
• 150 גר’ מש ירוק או שחור(3/4 כוס)
• 60 גר’ אורז בר (1/4 כוס) – אפשר להחליף באורז רגיל ולהוסיף 1/4 כוס לאורז הבסמטי
• 1 כפית כמון
• 1/2 כפית זרעי כוסברה (אם רוצים)
• 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה (אפשר להחליף בפטרוזיליה)

• 1/2 1 מיכלי יוגורט להגשה (אם רוצים)
• 1 כף מיץ לימון
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד