בלוג האוכל המומלץ michi

מגדל תפוחי אדמה משובצים בחזה אווז מעושן

4 סועדים

תפוחי אדמה אפויים עם חזה אווז מעושן

אחרי שני מתכונים מתוקים לחג מנת חג מלוחה מיוחדת תוספת שהיא הרבה מעבר.
פירמידה מופלאה של טעמים.
תפוחי אדמה משובצים בפרוסות דקות של חזה, זה יותר מתוספת חגיגית לחג.
זו ממש מנה מופלאה ומוצלחת במיוחד.
שמן הזית יחד עם הפיקנטיות של שומן האווז הם צרוף מושלם לתפוחי האדמה הדקים.
חתוך דק ונאפה במהירות!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
מגדל תפוחי אדמה אפויים עם חזה אווז מעושן

אופן ההכנה

1. מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה עם מחצית משמן הזית ומתבלים במעט מלח. מחממים תנור לחום גבוה 230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים 2 פרוסות אחת על השנייה ומעל פרוסה של אווז, עוד שתי פרוסות ואווז מעל וחותמים בשתי פרוסות ומניחים על התבנית. ממשיכים עד שחומרי הגלם נגמרים. מפרישים את מגדלי תפוחי האדמה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3. אופים כ 20-25 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים לגמרי (בודקים בעזרת מזלג).
4. אפשר להכין את המגדלונים בבוקר החג ולאפותם ממש סמוך לארוחה

טיפ ממיכל:

על מנת לשמור על מבנה המגדל אפשר לנעוץ במרכז כל מגדל קיסם.

המרכיבים

• 6 תפוחים אדמה בינוניים שטופים עם קליפה חתוכים דק (אפשר במנדולינה)
• 200-250 גרם חזה אווז מעושן פרוס דק וחצוי (לפי גודל תפוח האדמה)
• 1/3 כוס שמן זית
• מלח ופלפל

צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד