בלוג האוכל המומלץ michi

מאפינס תרד מלוח

תבנית מאפינס או עטרות ניר כ 20 יחידות מיני או כ 12 מאפינס גדולים

מאפינס תרד בעיטור סלמון מעושן

אם אף פעם לא טעמתם מאפינס מלוח, הסגר הזה זה הזמן להכין!
מאפינס מלוח זה פשוט פינוק .
הכנה סופר מהירה , ממש עשר דקות והטעם מופלא.
אפשר לשלב ירקות שאוהבים ולגוון את ההגשה כמו כאן עם סלמון מעושן.
מיני מאפינס מלוח עם תרד

אופן ההכנה

  1. מחממים כף שמן במחבת בינונית ומאדים את עלי התרד כ3 דקות או עד שמתבשלים. מתבלים במלח ופלפל.
  2. למאפינס: מחממים את התנור לחום גבוה (185 מעלות).  משמנים את תבניות המאפינס או פורסים על תבנית עטרות נייר. בקערה אחת מערבבים: קמח ומלח ובקערה שנייה חלב ויוגורט. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה. מוסיפים את הביצים ומערבבים במהירות נמוכה עד שהביצים  מתערבבות לגמרי עם החמאה. מוסיפים חצי מהקמח וממשיכים לערבב וחצי מהחלב וממשיכים לערבב כדקה. חוזרים שוב על הפעולות עד שכל החומרים יוצרים יחד תערובת אחידה. מקפלים לתוך התערובת את התרד ופירורי הגבינה.  ממלאים את התבניות עד ל 3/4 גובה. אופים כ 10-12 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים. מוציאים מהתנור משהים כמה דקות ומגישים חם.
  3. אם רוצים להגשה אלגנטית: מערבבים גבינת שמנת או שמנת חמוצה עם בצל ירוק ומתבלים במלח ופלפל. מניחים על כל יחידה 1/4 כפית גבינת שמנת ומעל פיסת סלמון מעושנת מגולגלת לקישוט.
  4. אפשר להכין עד יומיים מראש ולחמם .מומלץ להכין טרי – זה פשוט הכי טרי. אפשר להקפיא מיד אחרי אפייה לחודש ולחמם בתנור לפני ההגשה

טיפ ממיכל:

1. אפשר להחליף את התרד בקישוא גדול מגורר גס או גזר.
2. למאפינס פרווה: מחליפים חמאה במרגרינה או שמן קוקוס, את היוגורט ביוגורט טבעוני והחלב בחלב קוקוס או שקדים

המרכיבים

  • 3/4 1 כוס קמח תופח (210 גרם קמח)
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס חלב
  • 1/3 מיכל שמנת יוגורט
  • 120 גרם חמאה מומלץ בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • כ 300 גר’ תרד טרי (או תרד קפוא מסונן היטב כ 200 גרם)
  • 1 כף שמן זית
  • 125 גר’ גבינה מלוחה מפוררת

 

להגשה (אם רוצים)

  • 80 גר’ גבינת שמנת או שמנת חמוצה
  • 100 גר’ סלמון מעושן
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • מלח ופלפל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד