בלוג האוכל המומלץ michi

מאפינס פסיפלורה

12-14 יחידות בתבנית מאפינס
מאפינס פסיפלורה חמצמצים ומדהימים.
מתכון למאפינס שאפשר להכין ממש ללא מיקסר.
הנוזלים בבלילה מגיעים מהפרי יחד עם שומן.
הדבש מאזן את החמצמצות של הפסיפלורה והבונוס הוא הגרעינים השחורים שמקשטים את הבלילה.
מתכון שיוצא מושלם וטעים באותה מידה גם בגרסת הפרווה.
רוצו לנסות זה לוקח ממש כמה דקות.
מאפינס פסיפלורה

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (175 מעלות).לתוך קערת מנפים קמח, ואבקת אפייה. מוסיפים את שאר החומרים. מערבבים את הכול במהירות במיקסר או במטרפה ידנית עד שהבלילה הופכת אחידה.
2. ממלאים את תבנית המאפינס עד ל 3/4 גובה. אופים כ 15 דקות או עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים. מומלץ לאכול טרי באותו היום. אפשר להקפיא ולהפשיר ע”י חימום של המאפינס 10 דקות בחום בינוני. מקשטים במעט פסיפלורה ואבקת סוכר מעל.

טיפ ממיכל:

בצילום השתמשתי בתבנית מיני גוגלהוף וליצירת מאפינס מיוחדים. אפשר כמובן בתבנית מאפינס רגילה.
פסיפלורה: אפשר לקנות קפואה או להחליף את הפסילורה במיץ תפוזים (להחליף ב 130 מ”ל מיץ תפוזים).

המרכיבים

• 310 גרם קמח (1/4 2 כוסות)
• 120 גרם סוכר חום (מומלץ הסוכר הכהה אבל גם הבהיר עובד נפלא)
• ¼ כוס דבש או סילאן
• 1 כפית גדושה אבקת אפייה או 1 שקית
• 1/8 כפית מלח
• ¾ כוס פסיפלורה (175 מ”ל כ 8 יחידות) + לשמור כ 2 פסיפלורות לקישוט
• 125 גר’ חמאה מומסת או שמן קנולה או שמן קוקוס
• 2 ביצים
• ¼ כוס אבקת סוכר(לקישוט אם רוצים)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד