בלוג האוכל המומלץ michi

מאפינס מאצ'ה

12 יחידות מיני ו6 בגודל בסיסי

מיני מאפינס מאצ'ה

מיני מאפינס תה ירוק – אבקת מאצ'ה.
המאפינס מקבלים צבע ירוק, טבעי ומפתיע.
טעם של תה ירוק נפלא.

מאצ'ה – אבקת תה ירוק טחון המשמשת ביפן גם לצביעת מאכלים (אפילו אטריות)
מאפינס מאצ'ה

אופן ההכנה

1. בסיר קטן מחממים חלב עם התה עד לרתיחה. מורידים מהאש ומסננים. מעבירים למקרר עד לשימוש או לפחות 10 דקות צינון.מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות). משמנים את תבניות המאפינס. בקערה אחת מערבבים: קמח ומלח ובקערה שנייה חלב ויוגורט. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים ומערבבים במהירות נמוכה עד שהביצים מתערבבות לגמרי עם החמאה. מוסיפים חצי מהקמח וממשיכים לערבב וחצי מהחלב וממשיכים לערבב כדקה. חוזרים שוב על הפעולות עד שכל החומרים יוצרים יחד תערובת אחידה. מוסיפים את החמוציות ומערבבים קלות.
2. ממלאים את העטרות או תבנית הסיליקון, מפזרים מעל מקלות שקדים ואופים כ 10-12 דקות או 15-20 דקות למאפינס גדולים עד שהם מזהיבים מעט ויציבים למגע.
3. נשמרים 4 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

למי שפחות אוהב מאצ'ה אפשר להחליף את כף המאצ'ה בכפית גדושה בארל גרי

מאפינס מאצ'ה

המרכיבים

• 1/2 1 כוס קמח תופח (210 גרם קמח)
• 1/2 כפית מלח
• 3/4 כוס חלב
• 1 כף אבקת מאצ'ה
• 1/3 מיכל יוגורט 150 מ"ל
• 120 גרם חמאה מומלץ בטמפרטורת החדר
• 2/3 כוס סוכר (140 גרם)
• 1 ביצה
• 1 חלמון
• 1/4 כוס חמוציות או צימוקים בהירים
• 3 כפות מקלות שקדים לקישוט – אם רוצים

צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד