בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה שמרים פרח

10 יחידות

מאפה פרח במילוי ווניל עננים

מאפה שמרים אישי נדיר.
בצק שמרים קל במיוחד להכנה ומועשר בחמרה מומסת.
צורת המאפה ייחודית ונפלאה במיוחד לעבודה עם ילדים.
קסם שכזה שיוצרים פשוט עם כוס.
הכוס יוצרת שקע שממלאים בפודינג וניל מושלם צרפתי – קרם פטיסייר.
עם וניל אפשר כמובן לשבץ פירות עונה עונתיים או פירות קפואים. הכול הולך ומעשיר את המאפה המופלא הזה.
אני הוספתי אוסנה (מאוד דומה לפטל – קצת יותר מתוקה) שיח ששתלתי בגינה.
אם בסוף התהליך נשאר לכם קרם פטיסייר אפשר פשוט לזלול כך כמו פודינג או לערבב עם מיכל יוגורט ומקבלים יוגורט וניל מושלם לארוחת בוקר.
סרטון להכנה הדוגמא בקלות ממש כאן בעמוד!!

לעוד מידע על קרם פטיסייר:
l.michi.co.il/pastrycream

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ולשים לאט כדקה. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש במהירות איטית עוד 9 דקות, לבצק אחיד ואלסטי. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. למילוי קרם ווניל צרפתי: בסיר בינוני מחממים יחד חלב ומקל וניל חצוי (בשימוש בתמצית מוסיפים רק אחרי שמסיימים לבשל) על אש קטנה. בקערה בינונית מערבבים חלמונים וסוכר עד שמבהירים מעט כדקה ומוסיפים קמח וקורנפלור ממשיכים לערבב עד שהכול מתערבב לגמרי. מרתיחים את החלב ומעבירים חצית ממנו לקערת הביצים. מערבבים עד שהכול נמס ומחזירים לסיר. תוך כדי ערבוב במטרפה (כדי למנוע היווצרות גושים). הבלילה מסמיכה ובמקביל חשוב להביא לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה ומערבבים. מעברים לכלי אחסון (מומלץ להניח ניילון נצמד ממש מעל לקרם). מצננים לפחות שעה במקרר לפני השימוש
3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר כ 0.6 מ"מ או במשקל 12-15 גרם. יוצרים מהם כדורים מושלמים ע"י גלגול על משטח לא מקומח. על משטח מקומח או נייר אפייה יוצרים מ 5 כדורים כתר עגול. במרכז הכתר לוחצים כוס יחסית קטנה (כוס תה מרוקאית) למשל בקוטר 3-4 ס"מ התחתית (ראו סרטון ממש כאן בעמוד). יוצרים את הפרחים ברווחים של כ 3 ס"מ על התבנית. במרכז כל פרח ממלאים ע"י זילוף או כף מהפודינג כ 2 כפות. מניחים מעל פרי או פיות אם רוצים
4. מניחים להתפחה 20-30 דקות או עד שמכפיל את נפחו כמעט לגמרי.
5. מחממים את התנור ל170 מעלות.
6. אופים כ 15-18 דקות, עד שהפרחים זהובים. מוציאים מהתנור ומגישים. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

טיפ ממיכל:

מילויים אפשריים במקום קרם פטיסייר:
מילוי גבינה: 1 חבילה מרסקפונה או גבינת שמנת + שמנת חמוצה אחת לערבב עם 3 כפות קורנפלור.
מילוי שוקולד: כל ממרח שאוהבים 1 כוס ממרח לערבב עם כף שוקולית וכף קורנפלור.
הכי פשוט למלא במרכז בכפית ריבה שאוהבים.

המרכיבים

לבצק
• 3 כוסות וחצי +כף קמח לבן מומלץ קמח לחם (500 גרם)
• 7 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים
• 1 כף סוכר
• 1/4 1 פחות 2 כפות מים (280 מ"ל)
• 40 גרם חמאה, מומסת אפשר להחליף למרגרינה או שמן
• 1 כפית מלח (5 גרם)
למילוי – קרם פטיסייר

• 2 כוסות חלב (480 מ"ל)
• 1/2 מקל וניל (או תמצית וניל משובחת)
• 5 חלמונים
• 1/2 כוס / 100 גר' סוכר
• 30 גרם קורנפלור (3 כפות)
• 10 גרם קמח (1 כף)
• 20 גר' חמאה

• 200 גרם פירות טריים או קפואים – במידת הצורך חתוכים (פטל, אוכמניות, שזיפים, מנגו, ענבים)

• 2 כפות אבקת סוכר (אם רוצים)

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
גלילה לראש העמוד