בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה בנוסח בולונז מצופה בפירה עדין

כלי חסין חום בגודל בינוני
4 סועדים

פאי רועים בניחוח בולונז

פשטידת רועים קלה להכנה בטעמי רוטב בולונז.
מתכון מתאים לילדים ולהכנה עם ילדים.
האפייה הנוספת של הבשר הטחון הופכת את המאפה למעדן.
פשטידת רועים

אופן ההכנה

1. במחבת גדולה מחממים שתי כפות שמן זית ומטגנים את הבשר עם חצי כפית מלח עד שכל הנוזלים מתאדים. מפנים מעט מקום מוסיפים בצל וסלרי וממשיכים לטגן כ שתי דקות. מוסיפים את שאר החומרים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות.
2. מחממים את התנור לחום גבוה 200 מעלות. בסיר גדול מבשלים את תפוחי האדמה עם חצי כפית מלח עד שמתרככים לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים מחמאה ואגוז מוסקט ובעזרת ממחה הופכים את תפוחי האדמה לפירה אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
3. להרכבה: יוצקים את בשר הבולונז לתחתית הכלי ומעליו מורחים בעדינות את הפירה כך שיחסה לגמרי את הבשר. אופים כ 15 שעה או עד שהפירה מזהיב מעט. מגישים חם.
4. נשמר יומיים במקרר. אפשר לחם שוב בחום בינוני כ 15 דקות. מנות אישיות מתאים מאוד לחמם במיקרוגל.

המרכיבים

לבשר
• 500 גר’ בשר בקר טחון
• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• ½ כפית אורגנו
• 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
• ½ 1 כוסות עגבניות מרוסקות (375 מ”ל)
• 1 כף רסק עגבניות

לפירה
• 6 תפוחי אדמה גודל בינוני קלופים וחתוכים לקביות בינוניות
• 50 גר’ מחמאה או חמאה
• 1 כף שמן זית
• ¼ כפית אגוז מוסקט
• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד