בלוג האוכל המומלץ michi

לחמניות בציפוי שומשום לפסח

20-25 יחידות

לחמניות פסח

הכי אני אוהבת לחמניות פסח במיוחד בגלל הטכניקה.
מכינים אותן בדיוק כמו בצק רבוך (לחמניות שהן פחזניות).
מבחינתי הכי קל בעולם ואין אפשרות לטעיות.
מרתיחים מים ושומן ואליו מוסיפים את המרכיבים היבשים.
אותם נוזלים רותחים הם אלה שיוצרים את מרקם הפחזנית וגם מחזיקים את קמח המצה ויוצרים לחמניית פסח מושלמת.
אחרי שכבר נמאס אצלנו מהמצה עם החמאה (או הממרח קרמל במקרה שלי). זוהי אפשרות מושלמת לגיוון.

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני ממחממים יחד מים, שמן ומלח עד לרתיחה מלאה ומוסיפים את קמח המצה והסוכר מערבבים היטב עם כף עץ ומורידים מהאש. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כדקה על מנת לצנן מעט. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה עד שהבצק רך אך יציב מספיק ליצירת לחמניות.
2. להרכבה: מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, (קצת יותר קטנים) מניחים במרווחים של 5 ס"מ בין כל לחמנייה. ומפזרים מעל שומשום \. אופים 20 דקות או עד שמזהיב ויציב למגע. מצננים מעט וממגישים באותו היום.

טיפ ממיכל:

1. ללחמניות חלביות מחליפים 120 מ"ל שמן ב120 גרם חמאה (ממיסים יחד עם המים בסיר)
2. אפשר להחליף שומשום בקצח ואפילו בפרורי גבינה – מומלץ פרמזן.

לחמניות כשרות לפסח

המרכיבים

• 1/2 1 כוסות קמח מצה (210 גרם)
• 1 כוס מים (240 מ"ל)
• 120 מ"ל שמן קנולה או תירס
• 1 כפית מלח
• 2 כפיות סוכר
• 3-4 ביצים
• 1/2 כוס שומשום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד