בלוג האוכל המומלץ michi

לחמניות בסגנון בריוש במילוי מוצרלה

30-40 לחמניות

לחמניות בריוש ממולאות

לא לחמניות סתם אלא במילוי של מוצרלה מותכת שמגישים חם.
במתכון זה השיטה המנצחת להכנת בריוש מוצלח.

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל חומרים הבצק מלבד החמאה אל תוך קערת מיקסר משתדלים להכניס את המלח במרחק  מהשמרים . מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ל 5 דקות מעבר ליצירת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.
  2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לאט תוך כדי לישה בכל פעם כ שתי קוביות, מחכים שהן מתערבבות בבצק ומוסיפים שוב עד שמסמים את החמאה. אחרי שמוסיפים את כל החמאה ממשיכים ללוש כשתי דקות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
  3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בניר . מניחים לבצק לתפוח כ 20 דקות או עד שמכפיל את נפחו. מוציאים מהקערה אל משטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר ע”י תפיחות קלות. יוצרים ממנו כדורים בגודל של כדור פינג פונג. מכניסים למרכז הכדור כפית מוצרלה מגוררת וסוגרים מסביב כך שפרורי הגבינה יהיו במרכז הלחמנייה. מהדקים היטב ומעבירים לתבנית אפיה ושומרים על רווח של 4 ס”מ בין כל לחמנייה. מתפיחים כ 20  דקות, מברישים בביצה מפזרים על כל לחמנייה פתיתי פרמזן ואופים כ 15 דקות או עד שמזהיב.
  4. נשמר 3 ימים במקרר  או כחודש בהקפאה  בכלי אטום מיד לאחר האפייה. מומלץ לחמם בתנור החום בינוני כ 5 דקות לפני ההגשה.

המרכיבים

לבצק

  • 1 ק”ג קמח מנופה
  • 45 גר’ שמרים טריים
  • 6 ביצים
  • 1 כוס חלב (240 מ”ל)
  • 2 כפיות מלח
  • 100 גר’ חמאה בטמפרטורת החדר

 

למילוי

  • 150 גר’ מוצרלה מגוררת
  • 50 גר’ גבינת פרמזן או פיקורינו מגורר
  • 1 ביצה טרופה קלות להברשה
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד