בלוג האוכל המומלץ michi

לחם קופים בניחוח תפוזים

לתבנית גוגלהוף 22-24 או כל תבנית עם חור במרכז

לחם קופים תפוז בגוגלהוף

הלחם שלי מורכב מלחמניות בריוש קטנות בטעם תפוז נפלא, שאופים יחד בתבנית גוגלהוף וזוללים בתלישה.
המיוחד במאפה שהוא אפוי בגוגלהוף כמובן ושכל לחמנייה מקבלת ציפוי כך שנאפית יחד ובנפרד ולכן מלאה בטעמים כמו עוגה ורכה להפליא.
בריוש תפוזים מאוד ישראלי ממש ליום העצמאות.
לחם קופים תפוז

אופן ההכנה

1. מכניסים את כל חומרים הבצק מלבד החמאה אל תוך קערת מיקסר משתדלים להכניס את המלח לא יחד עם השמרים ולא בקרבתם. מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ל 5 דקות מעבר ליצירת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט מיץ. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לאט תוך כדי לישה בכל פעם שתי קוביות, מחכים שהן מתערבבות בבצק ומוסיפים שוב עד שהחמאה נגמרת. אחרי שמוסיפים את כל החמאה ממשיכים ללוש כשתי דקות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים 40-50 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. גלגול וציפוי: שמרים בקערה סוכר, קליפת תפוז וקוקוס בקערה נוספת חמאה מומסת. מוציאים מהבצק את האוויר ויוצרים ממנו כדורים בגודל כדור פינג פונג. טובלים כל כדור בחמאה המומסת ומעבירים לציפוי בקערה השנייה.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מסדרים את הכדורים בתבנית זה לצד זה ברווח של כ 1.5 ס"מ האחד מהשני. ממשיכים להניח בקומה שנייה ואם יש צורך בשלישית. מכסים את בתבנית ומתפיחים 20-30 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
4. אופים כ 35 דקות או עד שהבצק הזהיב ויציב למגע. מוציאים מצננים מעט, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים באותו היום.

המרכיבים

לבצק
• 500 גרם קמח מנופה
• 15 גרם שמרים יבשים או 45 גרם טריים
• 3 ביצים
• 1/2 כוס מיץ תפוזים עם אפשרות 3-4 כפות
• 1/4 כפית מלח
• ¼ כוס סוכר (50 גרם)
• 125 גר' חמאה בטמפרטורת החדר או מרגרינה
לציפוי
• 1/2 כוס סוכר
• קליפה מגוררת מ 2 תפוזים
• 1/4 כוס קוקס טחון
• 75 גרם חמאה מומסת או מרגרינה

• 2 כפות אבקת סוכר לקישוט

צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד