בלוג האוכל המומלץ michi

לחם בריוש במילוי פסטו

ל 3 אינגליש קייק באורך 20-25 או שתים באורך 30-35

בריוש במילוי פסטו עם פיסטוקים

למדתי לאפות בריוש בלימודי הקונדיטוריה שלי בפריז.
זה לגמרי עד היום הנשק סודי שמקבל המוןמחמאות.
לאורך הקריירה שלי קיבלתי תגובות חמות ושאלות לגבי הלחם המופלא הבריוש.
ממש לא מסובך להכנה (יש לעקוב אחרי ההסברים במדויק וזה פשוט מצליח!).
התאמתי את הבריוש שלי לטעם הישראלי (הורדתי בחצי את כמות החמאה – מי שרוצה ממש צרפת בישראל שיכפיל את כמות החמאה)
השילוב שלו עם מילוי על בסיס שמן זית, פיסטוקים, צנוברים ובזיליקום זו פשוט שלמות!
מבטיחה שלו תפסיקו ליישר ממש כמו עוגה.
לחם בריוש במילוי פסטו

אופן ההכנה

1. מכניסים את כל חומרים הבצק מלבד החמאה אל תוך קערת מיקסר משתדלים להכניס את המלח במרחק מהשמרים . מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ל 2-3 דקות עד שנוצר בצק אחיד ורך. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.
2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לאט תוך כדי לישה בכל פעם כשתי קוביות, מחכים שהן מתערבבות בבצק ומוסיפים שוב עד שכל החמאה הוטמעה בבצק. אחרי שמוסיפים את כל החמאה ממשיכים ללוש עוד 5 דקות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
3. טוחנים את כל חומרי המילוי במעבד מזון עד שנוצר ממרח אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבניות אפייה בניר אפייה בבסיס ומשמנים . מניחים לבצק לתפוח כ 30 דקות או עד שמכפיל את נפחו. מוציאים מהקערה אל משטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר ע"י תפיחות קלות. יוצרים ממנו שנים או שלושה כדורים ומרדדים כל כדור למלבן בעובי של כ 1/2 ס"מ. מורחים בפסטו ומגלגלים לרולדה. מהדקים היטב את הקצוות והבסיס ומעבירים לתבניות. מתפיחים כ 20-40 דקות או עד שמכפיל את נפחו, מברישים בביצה ואופים כ 35 דקות או עד שמזהיב.
5. נשמר 3 ימים במקרר או כחודש בהקפאה בכלי אטום מיד לאחר האפייה. מומלץ לחמם בתנור החום בינוני כ 5 דקות לפני ההגשה.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין את הלחם בדיוק באותה שיטה גם ללא מילוי.
קיצור דרך: יש אפשרות להשתמש ב300 מ"ל פסטו מוכן במקום להכין לבד.

לחם בריוש במילוי פסטו

המרכיבים

• 1 ק"ג קמח מומלץ קמח לחם (אבל לגמרי מצליח עם קמח רגיל)
• 45 גר' שמרים טריים או גרם 15 יבשים
• 6 ביצים גודל m או 5 גודל L
1/5 1 כוס חלב (280 מ"ל)
• 2 כפיות מלח שטוחות או 20 גרם
• 100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר!!

• 1 ביצה טרופה להברשה

• למילוי
• 11/2 כוסות עלי בזיליקום טריים
• 1/2 כוס שמן זית
• 1 שן שום (אם רוצים)
• 50 גרם פיסטוקים קלופים
• 50 גרם צנוברים
• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד