בלוג האוכל המומלץ michi

לחם בננות ואגוזים

אינגליש קייק

עוגת בננות ואגוזים בניחוח מייפל

לחם בננות ואגוזים סופר עשיר!!
רק קוראים לזה לחם בארה"ב ובמציאות זו עוגת בננות עשירה ורכה.
אחת העוגות הנפלאות שהיא מהקבועות אצלי במטבח ונאפית כל פעם שהבננות מבשילות מידי.
פירה הבננות המהיר – המעיכה של הבננות מעשיר את טעמי העוגה.
הפעם בגרסה עם אגוזים ומייפל.
אם הילדים לא אוהבים את האגוזים היא יוצאת מעולה גם בלי.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות (מומלץ בתוכנית טובו). משמנים את התבנית, מרפדים אותה בנייר אפייה כך ששוליו יבלטו מחוץ לתבנית (כדי להקל על החילוץ בהמשך).
2. שמים בקערה שלוש מהבננות (מומלץ את הרכות יותר) ומועכים היטב במזלג. את הבננה השלישית חוצים לאורכה ומניחים אותה בבסיס התבנית. יוצקים עליה את המייפל.
3. שמים בקערת המערבל עם בלון הקצפה או וו גיטרה את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות, לקרם חלק ובהיר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים עד שהן נטמעות בקרם. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה, הקינמון והאגוזים ומערבלים כדקה לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית מעל לבננה ומיישרים.
4. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון ל-15 דקות לפחות. מגישים. הופכים את זה על צלחת כדי שיראו את הבננה החצויה

לחם בננות ואגוזים

המרכיבים

• 4 בננות רכות, קלופות
• 2 כפות מייפל
• 120 גרם חמאה, רכה
• 1 כוס (200 גרם) סוכר חום או דמררה
• 1 כפית תמצית וניל
• 2 ביצים בגודל M או L
• 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח או קמח רגיל + 5 גרם אבקת אפייה
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1/2 כפית קינמון טחון
• 2/3 כוס (כ-70 גרם) אגוזי מלך או פיסטוקים, קצוצים דק

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
גלילה לראש העמוד