בלוג האוכל המומלץ michi

לזניה קישואים ללא גלוטן

לתבנית אובלית / מלבנית/ אינגליש קייק ארוך

לזניה קישואים במילוי עגבניות וגבינות

לזניה קישואים שמתאימה תמיד!
לזניה בריאה ללא פחמימות נפלאה בפסח וגם אחרי כמובן.
פרוסות קישואים משמשות כעלי לזניה צבעוניים וירוקים.
שילוב טעמים מופלא של קישואים קלויים, עגבניות ומבחר גבינות.
מושלם לארוחה חלבית מפנקת!!
במחשבה שנייה מתאימה לגמרי לשבועות שממש כבר מתקרב.
לזניה קישואים

אופן ההכנה

1. לעלים: מחממים כליטר מים עם כפית מלח לרתיחה ומבשלים את פרוסות הקישואים כדקה וחצי במים או עד שמתרככים מעט. מעבירים למסננת עד לשימוש.
2. למילוי : בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומתבלים במלח ופלפל.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).
4. משמנים את תבנית האפייה ומסדרים בבסיס את עלי הקישוא כך שיכסו הכול. מורחים מצקת וחצי מבלילת הגבינות ומצקת מרוטב העגבניות מעל באופן אחיד.חוזרים על הפעולה פעמים (עוד שתי שכבות) ולבסוף כיסוי פרוסות קישוא אחרון. מעליו מפזרים קשקבל מגוררת. אופים כ 25 דקות או עד שהלזניה מזהיבה מעט. מגישים חם.

המרכיבים

6 קישואים בינונים חתוכים לפרוסות דקות לאורך (מומלץ במכשיר חיתוך – מנדולינה או סכין חדה)

400 מ"ל רוטב עגבניות מוכן (1 מיכל)

לבשמל
2מיכלי קוטג' (500 מ"ל)
4 ביצים
3 כפות קורנפלור (30 גרם)
125 גר' גבינה מלוחה מגוררת (1/2 חבילה)
1/2 כפית אגוז מוסקט

להקרמה
80 גר' גבינת קשקבל מגוררת

מלח ופלפל

צילום: בועז לביא
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד