בלוג האוכל המומלץ michi

כתר שמרים במילוי שוקולד מושלם

לתבנית תנור

עוגת שמרים במילוי שוקולד עגולה

עוגת שמרים כתר גדולה במילוי שוקולד מושלם.
טריק פשוט בגלגול שהופך אותה לכתר מלכותי עם פסי שוקולד נפלאים ו"קרנצים".
עוגת שמרים משפחתית שהיא כל הטוב שבבצק שמרים יחד עם מילוי שוקולד עשיר ומפנק – נדיר!!
שמרים בניחוח נהדר של חמאה שמוטמעת בטכניקה של בריוש ומילוי שהוא שילוב של מילוי רוגלך וממרח שוקולד עדין.
שמרים מפוארת שהיא כמו 2 עוגות אינגליש קייק רגילות.

אופן ההכנה

1. שמים את החלב בקערית קטנה ומחממים קצרות במיקרוגל, לטמפרטורה חמימה. מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים ומניחים בצד 10-5 דקות, עד שנוצרת תסיסה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח והביצה ומוסיפים את תערובת החלב והשמרים ולשים כ-2 דקות לבצק. מוסיפים מלח ולשים עוד כ 4 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים כ-3 דקות, לבצק נוח לעבודה במידה והוא לח מידי מוסיפים מעט קמח (1-2 כפות). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה 60-40 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
3. למלית: בקערה בינונית מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית למלית אחידה. משהים בטמפרטורת החדר עד לשימוש. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק, תופחים עליו להוצאת האוויר. מרדדים את הבצק למלבן באורך כ 45 ס"מ ורוחב של כ 30 ס"מ. בעובי של כ 2מ"מ (בצק דק). מורחים על מחצית מהבצק הרחבה את המלית ומקפלים. מרדדים את הבצק בחזרה לרוחב של כ 30-35 ס"מ. כך שהמלית תציץ מעט מהבצק. בעזרת סכין או גלגלת יוצרים פסים בצלע הרבה של הבצק לאורך באורך של כ 5 ס"מ ובמרווח מהקצה של כ 3 ס"מ. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה מהצלע ללא החתכים כך שבסוף החתכים יראו על פני הרולדה. סוגרים לעיגול/כתר ומעבירים בזהירות לתבנית. מברישים בביצה. מניחים להתפחה 40-30 דקות, עד שהכתר כמעט מכפיל את נפחו.
5. מחממים את התנור ל-165 מעלות טורבו.
6. אופים כ 25-30 דקות או עד שהכתר הזהיב ויציב למגע. מצננים לפחות חצי שעה לפני חיתוך. אפשר להגיש עם אבקת סוכר.

טיפ ממיכל:

סרטון הדרכה לצורת הכתר ממש כאן בעמוד!!

כתר שמרים במילוי שוקולד מושלם

המרכיבים

• 1 כוס חלב(240 מ"ל)
• 1/2 1 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים או 1/2 קובייה/שקית (25 גרם) שמרים טריים
• 1/3 כוס סוכר(70 גרם)
• 3 כוסות (420 גרם) קמח, מומלץ להשתמש בקמח לחם
• 1 ביצה גודל L
• 1/4 כפית מלח
• 50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
למלית:
• 70 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר או 60 גרם שמן קוקוס
• 1/4 כוס קקאו (35 גר')
• 1/4 כפית קינמון (אם רוצים)
• 70 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
• 1/2 חבילה ממרח שוקולד שאוהבים (175 גרם) – אני משתמשת בנוטלה

• 1 ביצה טרופה להברשה
• 3 כפות אבקת סוכר לפיזור מעל (אם רוצים)

צילום: אוריאל שועי ומיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל ואוריאל שועי
גלילה לראש העמוד