בלוג האוכל המומלץ michi

כרובית שלמה בציפוי

4-5 סועדים

כרובית אפויה בציפוי קריספי של פרורי לחם

מתכון של קבוע של אמא שלי, זה בעצם מתכון גרמני ישן.
כרובית זה אחד מהירקות האהובים עלי (אולי חוץ מחצילים) ויחד עם פרורי פירורי לחם
(חומר גלם שהופך כל מנה מהירה למנה טעימה) יוצרים מנה צמחונית מהירה מדהימה.
אצלי בבית יש תמיד שקיות פתוחות של פרורי לחם מהשניצלים אחרונים שהכנו ואני מחפשת להם תמיד עוד שימוש.

אופן ההכנה

  1. מביאים לרתיחה מים מומלחים בסיר גדול. מכניסים את הכרובית (כשהראש הפוך) ומבשלים 12-15 דקות, עד שהיא מתרככת קלות בלבד (בודקים בנעיצת מזלג). מסננים.
  2. בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מניחים את הכרובית בתבנית. ממסים את החמאה במחבת (או מחממים את שמן הזית). מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שהם עטופים בחמאה ונפרדים יחסית זה מזה. מוסיפים את המוסקט ומעט מלח ומטגנים עוד כדקה. יוצקים על הכרובית כך שכולה תהיה מכוסה אפשר לפזר מעט בעזרת מרית אם רוצים מפזרים עלי תבלין.
  4. אופים כ 10 דקות, עד שהכול מזהיב.
  5. נשמר יומיים מקרר.

טיפ ממיכל:

למי שלא סופר קלוריות אפשר להמיס את פרורי הלחם עם 120גר’ חמאה או חצי כוס שמן זית כך שהשומן יחדור אך תוך הכרובית באפייה.

המרכיבים

  • 1 כרובית בינונית (כ-1 ק”ג)
  • 1 כפית מלח גס
  • 100 גרם חמאה או כ-1/3 כוס שמן זית עדין
  • 80 גרם פרורי לחם
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • ענף זעתר או אורגנו מופרד לעלים
  • מלח
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד