בלוג האוכל המומלץ michi

כופתאות גבינה במילוי תותים

כ 10-12 יחידות

כדורי בצק גבינה במילוי תותים

מתכון ממש מבית אימא (וגם מבית חמותי הצ'כי) קלאסיקה גרמנית/ צ'כית.
לאחרונה הטרנד היה הגמקנודל!
שהן כופתאות השמרים. מבחינתי הטעם המועדף הוא לגמרי כופתאות גבינה – מוצלחות ופשטות להכנה.
עונת התותים היא הסימן עבורי להכנת המתכון אבל בהחלט אפשר למלא בדובדבנים, משמשים ועוד מגוון פירות חצי רכים.
מהיר הכנה עם הצלחה בטוחה. בצק ערבוב בלבד בעזרת כף.
מומלץ להשתמש בתותים מאתמול.
כופתאות גבינה במילוי תותים

אופן ההכנה

1. לכופתאות: מרתיחים סיר גדול עם כ 2 ליטר מים, בקערה גדולה מערבבים יחד את כל חומרי הבצק לכופתאות על שנוצר בצק רך אך לא רך מידי (במידת בצורך מוסיפים קמח).
על משטח יוצרים עיגולים בקוטר 3כ ס"מ מכניסים תות אחד וסוגרים לכדור קטן.
מעבירים לסיר הרותח ומבשלים כ 6-7 דקות או עד שצפים מעל לפני המים וקצת מעבר. מעבירים למסננת.
2. להגשה: ממיסים חמאה במחבת בינונית. מערבבים סוכר וקינמון בקערה שטוחה. מעבירים את הכופתאות למחבת החמאה ומגלגלים את הכופתאות בחמאה, מעבירים לסוכר והקינמון ומגלגלים עד שצופו בסוכר מכל הכיוונים, מגישים חם.
3. נשמרים 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם שוב במיקרוגל.

כופתאות גבינה במילוי תותים

המרכיבים

לבצק

  • 1 חבילה גבינת גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1כוס קמח ( 140גרם ) להכין עוד 1/3 כוס ליצירת הבצק ותוספת במידה והבצק רך מידי
  • רבע  כוס סוכר (50 גרם)
  • כ 300 גרם תותים קטנים
  • 60 גר' חמאה
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר' סוכר)
  • 2 כפיות קינמון
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד