בלוג האוכל המומלץ michi

כופתאות גבינה במילוי דובדבנים

כ 16 יחידות

כדורי בצק גבינה במילוי דובדבנים

מתכון ממש מבית אימא קלאסיקה גרמנית וכופתאות גבינה הן המוצלחות ביותר.
אפשר למלא במשמשים, שזיפים, נקטרינות ומבחר פירות אדומים.
מהיר הכנה וההצלחה בטוחה.
בטכניקה מאוד דומה לניוקי גבינה מלוח.

אופן ההכנה

1. לכופתאות: מרתיחים סיר גדול עם כ 2 ליטר מים. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל חומרי הבצק לכופתאות על שנוצר בצק רך אך לא רך מידי (במידת בצורך מוסיפים קמח). על משטח יוצרים עיגולים בקוטר 3כ ס”מ מכניסים דובדבן אחד וסוגרים לכדור קטן. מעבירים לסיר הרותח ומבשלים כ שלוש דקות או עד שצפים מעל לפני המים. מעבירים למסננת.
2. להגשה: ממיסים חמאה במחבת בינונית. מערבבים סוכר וקינמון בקערה שטוחה. מעבירים את הכופתאות למחבת החמאה ומגלגלים את הכופתאות בחמאה. מעבירים לסוכר והקינמון ומגלגלים עד שצופו בסוכר מכל הכיוונים. מגישים חם.
3. נשמרים 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם שוב במיקרוגל.

המרכיבים

לבצק

  • 1 חבילה  גדולה גבינת גבינה לבנה 5% (1/2 קילו)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • כוס וחצי ועד שתי כוסות קמח ( 200-250 גר’ )
  • רבע  כוס סוכר (50 גרם)
  • 1 כוס דובדבנים ללא חרצנים מקופסא מסוננים או דובדבנים קפואים
  • 50 גר’ חמאה
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר’ סוכר)
  • 2 כפיות קינמון
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד