בלוג האוכל המומלץ michi

ירקות אנטיפסטי בתבנית אחת

5-6 סועדים

ירקות אנטיפסי ועשבי תיבול

סלט חם ליום ראשון, סלט כל טוב אפוי מהירקות שנשארו במקרר.
חותכים את כל הירקות בהתאמה, אלה שמתבשלים יותר זמן חותכים גדול יותר.
התוצאה הסופית היא תבנית נפלאה וטבעונית עם עשבי תיבול מהגינה/אדנית או מה שנשאר מהסופ"ש.
הירקות במרכיבים הם המלצה ואפשר להחליף פשוט עם מה שנותר לכם.
אנטיפסטי בתבנית

אופן ההכנה

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את הירקות עם שמן הזית וענפי רוזמרין/טימין.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
3. מערבבים עם חומץ בלסמי מעבירים לתבנית, מפזרים מלח ופלפל, ואופים 15 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוסיפים עגבניות , עלי מרווה, שום ואפונה וממשיכים לאפות 5-10 דקות.מוציאים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר להכין מראש ולהגיש כסלט קר גם טעים.

המרכיבים

• 2 קישואים, חתוכים לפרוסות
• 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ או 3-4 מיני פלפלים
• 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ
• 6-8 פרחי כרובית
• 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
• צרור עגבניות שרי
• 100 גר' אפונת שלג/ברוקולי(אם רוצים) חלוט כדקה במים רותחים
• 1 שומר חתוך למשולשים (שמיניות)
• 1/3 כוס שמן זית
• ענף רוזמרין/טימין טריים
• ענף מרווה (אם רוצים)
• 1 שן שום, קלופה ופרוסה
• 1 כף חומץ בלסמי או 1 כפית חומץ בלסמי מרוכז
• מלח, פלפל שחור גרוס

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד