בלוג האוכל המומלץ michi

ירכי עוף במרינדת זעתר

6 סועדים

עוף בזעתר ובצל סגול

כרעי עוף מושלמים בתיבול הכי ארץ ישראלי שיש.
מושלם למנגל ולתנור, כרעי עוף מושלמים ורכים ליום העצמאות ולכל יום בשבוע.
אצלי בחלון המטבח יש עציץ גדול עם זעתר תמיד לעוף , למאפים וללבנה הביתית שאני מכינה.
מנה במינימום עבודה!
חג שמח.
עוף עם זעתר ובצל סגול

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה גדול חלקי עוף , שמן זית, חומץ בלסמי וזעתר. מניחים לפחות 10 דקות במקרר ועד ארבע שעות. מחממים גריל או תנור ל210 מעלות. מניחים כל 2 רבעי עוף ושמניות בצל ברדיד אלומיניום גדול (אפשר ברדיד ונייר אפייה בחלק הפנימי) מתבלים במלח ופלפל. ועוטפים היטב. אופים או צולים כ 40 דקות. פותחים את הרדיד (על המנגל ממש מסירים לגמרי מעבירים לרשת כולל הבצלים) וממשיכים לאפות או לצלות כ 15-20 דקות או עד שמזהיב משני הצדדים.

טיפ ממיכל:

המרינדה מתאימה גם לפרגיות כמובן.

המרכיבים

• 1.2 ק"ג כרעי עוף (שוק וירך)
• 1/4 כוס שמן זית
• עלים משלושה ענפי זעתר טרי
• 1 כפית חומץ בלסמי (מומלץ מצומצם)
• 2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לשמניות
• מלח ופלפל
• נייר אלומיניום

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד