בלוג האוכל המומלץ michi

טורט מוס שוקולד ומוס תות לפסח

תבנית בקוטר 24 ס"מ

טורט נפלא עם 2 מוסים שוקולד ותות

הטורט המושלם לחג.
גבוה מפואר עם שילוב טעמים של שוקולד ממכר וחמיצות מרעננת מהתותים.
בסיס מתוק של מרנג "קרנצ'י" שנותן בסיס יציב לטורט.
יש בו ממש הכול: 1. שילוב טעמים נכון, מתיקות, חמיצות ושוקולד.
2. נראות מושלמת.
3. ומרנג.
כמובן שיש במתכון גרסת פרווה וטיפ לקיצור דרך!!
שימרו את המתכון לחג ולכל יום חגיגי בשנה!

טורט מוס שוקולד ומוס תותים

אופן ההכנה

1. למרנג: מחממים תנור לחום נמוך (100 מעלות) במיקסר מקציפים את החלבונים כ 4 דקות עד שהם הופכים לקצף יציב מאוד. מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף דקה. מוסיפים את הסוכר שנותר ומקפלים עד שהקצף הוא אחיד , מבריק ויציב. על נייר אפייה מזלפים בסיס בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר 24 ס"מ. אפשר לזלף כוכבים או עיגולים קטנים לקישוט. מעבירים לתנור לשעתיים וחצי
2. למוס שוקולד: על אמבט כפול ואש גבוה מקציפים יחד ביצים, סוכר וברנדי כ 8 דקות במהירות גבוה (אפשר גם עם מקציף חשמלי) עד שהקצף מתחמם והופך יציב. מורידים את האמבט מהאש ומוסיפים את חתיכות השוקולד . מערבבים היטב עד שכל הגושים נמסו. בכוס קטנה מערבבים עם מזלג 1/2 שקית ג'לטין עם ¼ כוס מים קרים משהים כדקה. ממיסים במיקרוגל 30 שניות או עד שכל הגושים נעלמים. מורידים את הקערה מהאמבט ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי ערבוב.
מרפדים את תחתית התבנית בבסיס המרנג. בקערת מיקסר במהירות גבוה מקציפים את השמנת עד שהופכת לקצפת יציבה. מקפלים אל בלילת השוקולד חצי מהקצפת ומערבבים בעדינות עד שנוצר מוס אחיד. שופכים את המוס אל התבנית. מישרים את פני עוגה בעזרת מרית. מעבירים למקפיא.
3. מוס תות: בבלנדר קוצצים את 1/2 מכמות התותים עם הסוכר עד שאין גושים כדקה. מערבבים את 1/2 שקית ג'לטין עם ¼ כוס מים קרים מערבבים עם מזלג מניחים בצד לדקה. ממיסים במיקרוגל 30 שניות או עד שאין גושים. מוסיפים לתותים הקצוצים ומפעילים את הבלנדר לעוד 10 שניות. מקפלים את הכול בעדינות לקצפת שנותרה ויוצקים מעל למוס השוקולד. מישרים את פני העוגה. מעבירים למקרר לפחות ל4 שעות לפני ההגשה או שעתים במקפיא ועד שבועיים.
4. להגשה :במידה והקפאתם את העוגה מפשירים כשעה במקרר. מקשטים מעל העוגה בתותים טריים ומגישים.
5. העוגה נשמרת כשלושה ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

1. לעוגת פרווה מחליפים שמנת מתוקה לשמנת צמחית.
2. קיצור דרך: לבסיס מרנג אפשר לקנות נשיקות מרנג מוכנות ולסדר בצפיפות בבסיס העוגה.

טורט מוס שוקולד ומוס תותים

המרכיבים

למרנג
• 3 חלבונים
• 1 כוס סוכר (200 מעלות)

למוסים
• 3 ביצים
• 4 כפות סוכר (40 גרם)
• 3 כפות ברנדי
• 150 גר' שוקולד מריר
• 1 שקית ג'לטין
• 3 מכלי שמנת מתוקה
• ½ ק"ג תותים טריים (קוצצים את החלק הירוק)
• 1/3 כוס סוכר (70 גרם)

צילום: דני לרנר
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד