בלוג האוכל המומלץ michi

טורט טירמיסו דאבל קפה

לתבנית קפיצית או רינג בקוטר 22-24 ס"מ

טורט טירמיסו מרשים

מי שעוקב אחרי יודע שאני אוהבת טירמיסו ומכינה אותו פעמים רבות כשמגיעים אורחים.
זה קינוח שתמיד יש לו את אפקט ה wow.
פשוט עוגה שמקבלת תשואות מכולם.
הפעם בתבנית קפיצית או רינג קצת מעוצב יותר עם קרם קפה נפלא ממש מעל.
לאוהבי קפה חזק!!
פשוט מאוד להכנה ומרשים במיוחד.

אופן ההכנה

  1. טובלים עוגיות בשקוטי בעדינות בקפה רק מצד אחד בלבד (שישמור על  הפריכות כבסיס לעוגה). מצפים את בסיס התבנית בשכבה של עוגיות בשקוטי מעבירים למקרר עד לשימוש.
  2. קרם מרסקפונה : בקערת מיקסר מקציפים מרסקפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, תמצית וניל ופודינג וניל עד שמתקבל מוס יציב. את מוס  יוצקים מעל לעוגיות ומחליקים בעזרת מרית באופן סימטרי בתבנית. מעבירים למקרר לחצי שעה קירור או למקפיא ל 10 דקות.
  3. לציפוי : בקערת מיקסר מקציפים מרסקפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, פודינג וניל ונס קפה עד שמתקבל מוס יציב. את מוס הקפה יוצקים מעל למוס מרסקפונה או לחילופין מזלפים בצורה סימטרית מעל. מעבירים למקרר לשעה קירור (מומלץ לפני החילוץ להעביר ל עוד 20 דקות למקפיא).
  4. להגשה: בעזרת סכין חד מפרידים את השוליים ומחלצים את העוגה מהתבנית. מסננים מעל לשכבה העליונה קקאו ומגישים.
  5. עוגה שנוחה מאוד להקפאה והפשרה של שעתיים במקרר לפני ההגשה.

טיפ ממיכל:

אפשר לוותר על שכבת הקפה ולקצר את התהליך.

טורט טירמיסו דאבל קפה

המרכיבים

  • 100 גר' עוגיות בשקוטי
  • 2 כפות נס קפה מומסים ב2/3 כוס מים (או 3 כוסות אספרסו)
  • 1/2 1מכלי גבינת מרסקפונה   (375 גרם)
  • 1/2 1 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל)
  • 1/2 שקית פודינג אינסטנט וניל (40 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל משובת או פנים של מקל וניל
  • 50 גרם אבקת סוכר

 

  • 1/5 כוס קפה חזק (מ2 כפיות נס קפה או אספרסו כפול קצר)
  • 11/2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל)
  • 1/2 מיכל גבינת מרסקפונה (125 גרם)
  • 50 גר' אבקת סוכר
  • 1 כף פודינג אינסטנט וניל (20 גרם)
  • 3 כפות קקאו לקישוט

 

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: בלאישה עבור מחלבות גד
גלילה לראש העמוד