בלוג האוכל המומלץ michi

טורט קוקוס, שוקלד לבן ותפוז

תבנית קפיצית קוטר 24 ס"מ

טורט שוקולד לבן ותפוז ללא גלוטן וכשר לפסח

עוגה טורט גובהה סופר חגיגית בצרוף טעמים מושלם!!
ללא גלוטן וכשר לפסח כמובן.
בסיס קוקוס "קרנצ'י", פנה קוטה מוקצפת בניחוח שוקולד לבן ותפוזים מסוכרים מעל.

קינוח סופר טעים לארוחת החג וכמובן שיש גם גרסת פרווה.
נותר רק להתלבט אם מכינים אותה לערב חג ראשון או שני.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות).משמנים את בסיס תבנית האפייה. בקערה קטנה מערבבים בעזרת מזלג קוקוס, חלבון וסוכר עד שהקוקוס הופך לח ודבק מעט. מעבירים את התערובת לבסיס תבנית אפייה ומהדקים היטב באופן אחיד.אופים 20-25  דקות או עד שמזהיב ומוציאים. מצננים בטמפרטורת החדר. מעבירים את בסיס העוגה למקפיא לצינון עד למילוי המוס.
  2. למוס : בקערה בינונית מחממים שמנת לבישול , שוקולד עד שהשוקולד נמס לגמרי. בכוס קטנה מערבבים את הג'לטין עם רבע כוס מים קרים עד שמתקשה. מחממים כ 30 דקות במיקרוגל או עד שכל הגושים נעלמים ומוסיפים לתערובת הפנה קוטה – שוקולד לבן. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
  3. בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוה שמנת להקצפה עם גרידת תפוז וסוכר . מקציפים את השמנת כ 3-4 דקות עד שמקבלים קצפת יציבה. מערבבים את תערובת הפנה קוטה שהתקררה מעט עם 3 כפות גדושות מהקצפת. מקציפים בעזרת מקציף ידני עד שתערובת הפנה קוטה מתקררת מעט. מקפלים לתוך התערובת את שאר הקצפת בעדינות עד שנוצר מוס אחיד. שופכים מעל בסיס הקוקוס של העוגה ומחליקים את פני העוגה. מעבירים לשעה למקפיא.
  4. לתפוזים: מחממים את הסוכר עם המים בסיר בינוני עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומכניסים את על פיסות התפוזים.
  5. להרכבה: מוציאים את העוגה מהמקפיא ומסדרים את פיסות התפוז על היקף העוגה ומחזירים למקרר לשעה נוספת  לפני הגשה.

המרכיבים

לבסיס
• 2 חבילות קוקוס (200 גרם קוקוס)
• 2 חלבונים
• 1/4 כוס סוכר (50 גרם)

למוס
• 750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (שמנת פרווה)
• 250 מ"ל שמנת לבישול (חלב קוקוס, שקדים או סויה)
• 150 גר' שוקולד לבן (שוקולד לבן טבעוני)
• 1/2 כוס סוכר (100 גר')
• גרידה מחצי תפוז (אם רוצים)
• 14 גר' אבקת ג'לטין (1 שקיות)

לציפוי
• 1/2 כוס סוכר
• 150 מ"ל מים
• 2 תפוזים קטנים חתוכים לפרוסות דקות עגול וחצויות לשנים

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
גלילה לראש העמוד