בלוג האוכל המומלץ michi

טורט גבינה קרה עם אוכמניות ובציפוי שוקולד לבן

תבנית רינג או קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ

טורטגבינה, אוכמניות ושוקולד לבן

עוגת שבועות מרשימה במיוחד וצבעונית.
עוגת גבינה קרה בלי אפייה בכלל עם חמצמצות וסגלגלות נפלאה של אוכמניות.
אוכמניות הם השילוב המושלם והנפוץ ביותר לעוגת גבינה קרה.
פרי מופלא עם המון ערכים בריאותיים במיוחד נוגדי חמצון ויש ממנו בשפע בארץ וטעימים במיוחד.
לעומת התותים פרי אדום עמיד במיוחד עם צבע סגול טבעי שנוטה אף לכחול.
האפקט הסגלגל שלו מרשים במיוחד לעוגות גבינה קרות.

טורט גבינה קרה ואוכמניות בניחוח שוקולד לבן

אופן ההכנה

1. לבצק: למעבד מזון מכניסים את העוגיות וקוצצים דק. מוסיפם חמאה וסוכר וקוצצים יחד.
2. מעבירים את בצק הפרורים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות באופן אחיד. מעבירים למקפיא עד לשימוש.
3. למילוי: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה במהירות גבוה כשתי דקות. מערבבים ג'לטין עם חלב בכוס קטנה ומשהים בטמפרטורת החדר. בקערה נוספת מערבבים גבינה עם סוכר . מחממים את הג'לטין במיקרוגל כ 30 שניות ומוסיפים תוך כדי הקצפה ידנית את הג'לטין לגבינה. מקפלים לתוך הגבינה את הקצפת וממלאים את התבנית או התבניות.
4. לרוטב: בסיר קטן ממיסים את השוקולד הלבן עם החלב על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהגושים נעלמים. מקציפים את השמנת במיקסר על מבירות גבוה כ 2 דקות לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות את השוקולד אל הקצפת ומצפים ביד חופשית בעזרת מרית את העוגה.
5. מוציאים מהתבנית ומגישים. נשמר 4 ימים במקרר או שבועיים במקפיא.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין גם בלי ציפוי הקצפת – שוקולד לבן. לעטר פשוט בפירות אדומים מעל

המרכיבים

לתחתית
• 200 גר' עוגיות פתי בר
• 100 גר' חמאה מומסת
• 2 כפות סוכר

למילית
• 2 מכלי גבינת 9% (500 גרם)
• 100 גר' אוכמניות או מיקס פירות אדומים קפוא
• 150 גר' סוכר (2/3 כוס)
• 1/3 1מיכל שמנת מתוקה (325 מ"ל)
• 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
• 1/8 כוס חלב
• 1 כפית תמצית וניל

לצפוי
• 80 גר' שוקולד לבן
• 1/5 כוס חלב
• 2/3 מיכל שמנת להקצפה

• 1/2 כוס פירות אדומים טריים או קפואים לקישוט (אם רוצים)

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד