בלוג האוכל המומלץ michi

טארט תפוחים קלאסי

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

עוגת תפוחים מכוסה

טארט קלאסי מכוסה לגמרי בבצק פריך במילוי תפוחים בניחוח קרמל וקינמון.
היתרון החשוב של טארט מכוסה הוא שהתפוחים מתבשלים גמרי במהלך האפייה ויוצרים מלוי מלא טעמים וניחוחות.
מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל.
מתאים במיוחד לראש השנה.

אופן ההכנה

  1. לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון. מפעילים את המעבד בזהירות  עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
  2. למילוי: קולפים את התפוחים. מגלענים את התפוחים וחותכים כל תפוח ל8 פרוסות. מחממים מחבת גדולה. מחממים את הסוכר עד שמזהיב בקצוות. מוסיפים 1 כף חמאה, צימוקים, קינמון ותפוחים ומבשלים כ 20 דקות על אש בינונית או עד שכל התפוחים מתרככים.מעבירים לקערה ומצננים מעט במקרר.
  3. להרכבה: מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). משמנים תבנית או תבניות. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 0.3 מ”מ הגדול  מעט מהתבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בבסיס. מרדדים עיגול נוסף הגדול ב 1 ס”מ בערך מגודל פני המבנית. מהבצק שנשאר אפשר לקרוץ צורות – עיגולים קטנים, כוכבים ולבבות. ממלאים כל טארט בתפוחים. מניחים מעל את הבצק הנוסף ומהדקים היטב בקצוות . חותכים את שאריות הבצק. מברישים את פני הבצק ומסדרים את צורות הבצק. מברישים שוב ואופים כ 30 דקות או עד שהבצק מזהיב לגמרי.
  4. מוציאים מהתבנית מצננים כ 10 דקות ומגישים. אפשר לשמור כיומיים  שלושה במקרר.

טיפ ממיכל:

לקיצור דרך: אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן.

המרכיבים

לבצק

  • 180 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2.5 כוסות קמח  וכף גדושה (375 גר’)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 2 כפיות סירופ תירס/גלוקוז /דבש
  • 100 גר’ אבקת סוכר

מילוי

  • 2 כפות חמאה
  • 1 ק”ג תפוחים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כוס צימוקים (כ 100 גר’)
  • 1 ביצה טרופה להברשה
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד