בלוג האוכל המומלץ michi

טארט קרם וניל ופירות קיץ

12-14 יחידות בתבנית מאפינס

טארט וניל ופירות

טארטים קיציים קטנים ומופלאים עם פירות קיץ הכי יפים שיש.
מתאים במיוחד לפירות אדומים.
המגוון בקיץ הוא אין סופי: פטל אדום ושחור, דובדבנים, מנגו, תאנים, קרמבולה, משמשים, ענבים בשני צבעים ומשמשים.
עם כל הצבעוניות הזו אפשר לשחק.
נכון יש כאן אפייה עיוורת אך בגלל שמדובר בגודל מאפינס יש כאן קיצור דרך מיוחד לטארטים אישיים.
טריק שפיתחתי במשך השנים. כך שאת הטארטים האלה ממש שווה להכין!
מצורף סרטון הדרכה.
אפשר להכין קרם פטיסיר עם שמנת מוקצפת (בשפה המקצועית קרם דיפלומט) או לבחור בעוד קיצור דרך…
שווה לקרוא את המתכון עד הסוף!
טארט וניל פירות

אופן ההכנה

1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
2. למילוי: בסיר בינוני מחממים יחד שמנת לבישול ומקל וניל חצוי על אש קטנה. בקערה בינונית מערבבים חלמונים וסוכר עד שמבהירים מעט כדקה ומוסיפים קמח וקורנפלור ממשיכים לערבב עד שהכול מתערבב לגמרי. מרתיחים את החלב ומעבירים את קערת הביצים. מערבבים עד שהכול נמס ומחזירים לסיר. תוך כדי ערבוב במקצף ידני (כדי למנוע היווצרות גושים) מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים חמאה ומערבבים. מעברים לכלי אחסון ומצננים לפחות שעה במקרר לפני השימוש.
3. מקציפים את השמנת במיקסר במהירות גבוה עד שנוצרת קצפת יציבה. מקפלים את השמנת לתוך הקרם הצונן עד שנוצר מוס אחיד. הקרם נשמר יום במקרר.
4. למי שממהר אפשר להכין מוס מאינסטנט וניל פודינג – ההסבר נמצא במרכיבים.
5. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.4 ס"מ. קורצים עיגולים מעט גדולים מקוטר שקע המאפינס. מעבירים לשקע ומהדקים לבסיס ולדפנות. משמנים מעט פיסה גדולה של נייר אלומיניום במעט חמאה או שמן. חותכים למלבנים ומרפדים את פנים השקעים בפיסות ניר אלומיניום שיכסו לגמרי את הבצק מהדקים. מחזירים למקפיא ל 5 דקות. אופים כ 10 דקות. מורידים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כ 4 דקות עד שמזהיב. מצננים בטמפרטורת החדר (נשמר כשבוע במקום קריר).
6. להרכבה: בעזרת שקית זילוף או כפית ממלאים את הטארטים. מניחים מעל פירות חתוכים . מגישים מיד.

טיפ ממיכל:

שימו לב שאפשר לבחור במתכון במילוי וניל על בסיס קרם פטיסיר או קיצור דרך עם אינסטנט ווניל פודינג.

טארט וניל פירות

המרכיבים

לבצק
• 100 גר' חמאה קרה
• ½ 1 כוסות קמח (180 גר')
• 1 חלמון
• 1 כפית גלוקוז/ סירופ תירס /דבש
• 50 גר' אבקת סוכר

למילוי
• 1/2 1 מכלים שמנת לבישול (375 מ"ל)
• 1/2 מקל וניל
• 4 חלמונים
• 1/2 כוס / 100 גר' סוכר
• 25 גרם קורנפלור
• 10 גרם קמח
• 20 גר' חמאה
• 1 מיכל שמת מתוקה להקצפה

• קיצור דרך למילוי – מוס וניל מאינסטנט וניל פודינג בכמות דומה למילוי המקורי:
1/2 1שקית אינסטנט וניל פודינג (120 גרם) , 1.5 מיכל שמנת להקצפה (375 מ"ל), 1/4 1 כוסות חלב 300 מ"ל. מכינים לפי הוראות ההכנה על גבי שקית האינסטנט וניל פודינג.

• 200 גר' פטל או מבחר פירות עונה

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד