בלוג האוכל המומלץ michi

טארט קרם וניל ופירות העונה לפסח

ל טארט בקוטר 24-26 ס"מ או 4-5 טארטים אישיים בקוטר כ 6-8 ס"מ

טארט פירות פתוח לפסח

טארט פתוח של וניל ,פירות וקוקוס.
בצק קוקוס מהיר לפסח בתחתית ומעל חגיגה אמיתית של פירות.
פסח זו תקופה מצוינת לטארט צבעוני עם מגוון מופלא של פירות (מתותים דרך קווי, ענבים, קרמבולה ועד לאוכמניות טריות).
לגמרי מנת רושם כולל קיצור דרך שיביא אתכם לתוצאה בכמה דקות עבודה.
טארט וניל ופירות לפסח

אופן ההכנה

1. לבצק: בקערה בינונית מערבבים יחד את כל המרכיבים. עד שנוצר בצק לח ומעט דביק.
2. למילוי: בסיר בינוני מחממים יחד חלב ומקל וניל חצוי על אש קטנה. בקערה בינונית מערבבים חלמונים וסוכר עד שמבהירים מעט כדקה ומוסיפים קמח וקורנפלור ממשיכים לערבב עד שהכול מתערבב לגמרי. מרתיחים את החלב ומעבירים את קערת הביצים. מערבבים עד שהכול נמס ומחזירים לסיר. תוך כדי ערבוב במקצף ידני (כדי למנוע היווצרות גושים) מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים חמאה ומערבבים. מעברים לכלי אחסון ומצננים לפחות שעה במקרר לפני השימוש.
3. מקציפים את השמנת במיקסר במהירות גבוה עד שנוצרת קצפת יציבה. מקפלים את השמנת לתוך הקרם הצונן עד שנוצר מוס אחיד. הקרם נשמר יום במקרר.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (155 מעלות). מעבירים את העוגיות לתחתית התבנית או התבניות ומהדקים לחתית את הבצק בעובי כ 3 מ"מ כך שיחסה את כל הבסיס. אופים כ 10-12 דקות או עד שמזהיב כמעט לחולוטין. מצננים בטמפרטורת החדר (נשמר כשבוע במקום קריר).
5. להרכבה: בעזרת שקית זילוף או כפית יוצרים שכבה של קרם וניל מעל לבסיס. מניחים מעל פירות חתוכים . מגישים מיד.

טיפ ממיכל:

השף המהיר: למי שאין מספיק זמן להכין קרם וניל אפשר להשתמש בחבילה וחצי אינסטנט וניל 120 גרם ולהכין לפי ההוראות עם מיכל שמנת להקצפה וכוס חלב..

המרכיבים

לבצק
• 150 גר' קוקוס טחון (חבילה וחצי)
• 2 חלבונים L או 3 M
• 2 כפות סוכר

למילוי
• 400 ליטר חלב
• 1/2 מקל וניל
• 4 חלמונים
• 1/2 כוס / 100 גר' סוכר
• 30 גרם קורנפלור
• 20 גר' חמאה
• 1 מיכל שמת מתוקה להקצפה

• 300-400 גר' פירות עונה

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד