בלוג האוכל המומלץ michi

טארט פרג ודובדבנים

תבנית קוטר 24 ס"מ מומלץ קפיצית

עוגת פרג ודובדבנים מפוארת

לאוהבי פרג אני מציגה עוגה מושלמת.
טארט גבוה ומרשים במיוחד!!
מלית-פטנט מעודנת ויציבה (ששומרת על טארט גבוה ויציב).
הדובדבנים מעניקים לטארט חמצמצות וצבע מושלם.
בבסיס הטארט בצק שדומה מאוד לבצק האלפחורס הרך.
יש כאן שילוש מופלא: מלית פרג מתוקה ויציבה, דובדבנים חמצמצים ורכות של עוגיית אלפחורס.

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או בקערת מעבד המזון) את כל מרכיביו, ומעבדים כ-3 דקות לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מעבירים למקרר ומניחים לצינון לשעתיים לפחות.
  2. מרפדים את תבנית התנור והתבנית העגולה בנייר אפייה בבסיס ומשמנים.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעיגול גדול בקוטר של כ-35 ס"מ ובעובי כ-4 מ"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, על מנת ליצור שוליים גבוהים. אם נוצרים קרעים מתקנים אותם עם פיסות בצק קטנות.
  4.  אוספים את שאריות הבצק ומרדדים לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא עד לשימוש.
  5. המלית: שמים בסיר בינוני את החלב, הסוכר והקינמון וקליפת הלימון המגוררת? ומבשלים על אש בינונית כ-2 דקות. מוסיפים את הפרג, הקורנפלור והסולת, מערבבים ומבשלים כ 4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהעיסה מסמיכה. מסירים מהכיריים וממשיכים לערבב, כ-2 דקות, כדי לצנן מעט את המלית.
  6. מעבירים לקערה את העיסה, מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים בעדינות. מעבירים למקרר ומניחים לצינון של 7-8 דקות, עד שהעיסה הופכת נעימה למגע (אבל לא קרה).
  7. מחממים את התנור ל175 מעלות.
  8. יוצקים על הבצק את המלית (היא צריכה להגיע כ-1/2 ס"מ מתחת לקו העליון של הבצק) ומחזירים למקפיא.
  9. מוציאים מהמקפיא את עיגול הבצק המרודד, וקורצים ממנו עוגיות בכל צורה שאוהבים.
  10. מוציאים את העוגה מהמקפיא, ומסדרים מעליה את העוגיות כך שיכסו את מרבית המילוי.
  11. אופים 50-45 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כ-20 דקות. מעבירים למקרר ומצננים עוד כ-30 דקות לפחות לפני שמחלצים מהתבנית. מגישים.

 

המרכיבים

לבצק

  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/2 1 כוסות + 2 כפות (230 גרם) קורנפלור
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית

  • 1/3 3 כוסות (800 מ"ל) חלב
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • קליפה גוררת מ-1 לימון
  • 200 גרם פרג טחון, מומלץ טרי
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 1/3 כוס + 1 כף (80 גרם) סולת
  • 300 גרם דובדבנים קפואים מופשרים או משומרים ומסוננים

 

  • להברשה: 1 ביצה טרופה
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: לאישה
גלילה לראש העמוד