בלוג האוכל המומלץ michi

טארט טאטן אגסים

למחבת שמתאימה לאפייה בתנור בקוטר 22-24

טארט אגסים הפוך - טארט טאטן

טארט טאטן אגסים מופלא.
מנה אחרונה שנפלאה גם בגרסת הפרווה שלה.
מנה מתוקה ממש קלה להכנה ומרשימה נותנת הרגשה אמתית תחילת של סתיו .
עוגה שמגישים חם מומלץ עם קרם פרש, שמנת מוקצפת או הכי טעים גלידת וניל משובחת.
כדי לא לפספס ולקבל את הצבע הרצוי אנחנו מתחילים עם קרמל בצבע זהוב מעט עמוק וכך אחרי האפייה תתקבל עוגה קרמלית מושלמת!
עוגה ב 5 מרכיבים בלבד!!

אופן ההכנה

  1. מפזרים את הסוכר במחבת (המתאימה לאפייה) ומחממים על להבה גבהו עד ש1/3 מכמות הסוכר (בהיקף המחבת) הופכת לקרמל. מוסיפים את החמאה או שמן הקוקוס בלי לערבב פשוט מניחים (זה יוסיף לטעם ויעצור את הבישול). מסירים מהכיריים ומשהים בטמפרטורת החדר.
  2. מניחים את האגסים במחבת, כך שיהיו צמודים אחד לשני וצפופים (כאשר הליבה פונה כלפי מעלה ומעט באלכסון) ). מחזירים את המחבת לכיריים ומבשלים על להבה בינונית עוד 4 דקות כדי  שהאגסים יגירו מעט מיצים לקרמל . מסירים מהכיריים מצננים כ 10 דקות בטמפרטורת החדר.
  3. מחממים את התנור ל־200 מעלות. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול בעובי של כ־1/2 ס"מ ובקוטר הגדול מעט מקוטר המחבת. מניחים את עיגול הבצק על האגסים ומקפלים מעט  את הקצוות פנימה . יוצרים שולים כפולים בקוטר של כ 2 ס"מ.
  4. אופים כ־15 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות. מורידים את חום  התנור ל־165 מעלות ואופים עוד 30-35 דקות. מוציאים, הופכים על צלחת הגשה ומגישים חם (מומלץ לצד גלידה או קצפת).

 

 

המרכיבים

  • 200 גרם בצק עלים, מופשר
  • כ־1 ק"ג אגסים, קלופים וחצויים לאורכם לנקות מהליבה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (150 0 גרם) סוכר חום בהיר דמררה
  • 40 גרם חמאה או שמן קוקוס לפרווה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד