בלוג האוכל המומלץ michi

טארט גבינה נוסח ניו יורק

תבנית טארט או פאי בקוטר 24 ס"מ

טארט גבינה נוסח ניו יורק בשחור לבן

לאוהבי עוגות גבינה בעלות טעם מרוכז במיוחד של גבינה ולכל מי שאוהב את עוגה הכול כך מיוחדת (וטעם את המקור).
עוגה בשני צבעים מנוגדים ומרשימים שכל ביס ממנה היא חגיגה אמיתית.
עוגה קצת אחרת עם ניחוח של חו"ל בחג!
טארט גבינה נוסח ניו יורק

אופן ההכנה

1. לבצק: למעבד מזון מכניסים את העוגיות וקוצצים דק. מוסיפם חמאה וסוכר וקוצצים יחד.
1. מחממים את התנור לחום נמוך – בינוני (160מעלות). משמנים את התבנית. מעבירים את בצק הפרורים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות באופן אחיד (אפשר בעזרת כוס). אופים כ 10 דקות או עד שהבצק מתייצב
2. למילוי: מעבירים את הגבינה השמנת לקערה או מיקסר טורפים יחד סוכר, ביצים, גבינה ואינסטנט פודינג וניל. מערבלים עד שמתערבב ולא מעבר.
3. מעבירים את המילוי וממלאים את התבנית כמעט עד לקו הבצק ואופים 30-35 דקות או עד שהמילוי מתייצב. מצננים בטמפרטורת החדר 20 דקות ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4. לרוטב: סיר קטן מחממים את השמנת (אפשר עד לרתיחה או חמה מאוד).בסיר קטן נוסף מחממים סוכר עד שמחציתו הופכת לקרמל בהיר . מוסיפים שמנת החמה ומביאם יחד לרתיחה. מבשלים כ 3 דקות על אש נמוכה או עד הגושים נמסים . מצננים במקרר
5. לציפוי: מקציפים שמנת, תמצית וניל ואבקת סוכר בקערת מיקסר כדקה וחצי או עד שמתייצב מעט. מורחים על פני העוגה שכבה דקה באופן אחיד. מצננים כרבע שעה לפני הגשה אפשר להגיש עם רוטב טופי..

טיפ ממיכל:

אפשר להגיש כמובן ללא הרוטב או פשוט לקשט בפירות חתוכים מעל.

המרכיבים

לבצק
• 250 גר' עוגיות פתי בר קקאו
• 120 גר' חמאה מומסת
• 2 כפות סוכר

למלית
• 2 מכלי גבינת שמנת מהסוג שאוהבים
• 100 גר' סוכר (1/2 כוס)
• 4 ביצים
• 2 כפות אינסטנט וניל (20 גרם)

לציפוי
• 1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ"ל)
• 1 כף גדושה אבקת סוכר
• 1 כפית תמצית וניל משובחת

לרוטב (אם רוצים)
• 1/3 כוס סוכר
• 2/3 מיכל שמנת לבישול

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד