בלוג האוכל המומלץ michi

חצילים במילוי רטטוי וגבינה מלוחה

8 סועדים

חציל במילוי צמחוני צבעוני

חציל במילוי צמחוני .המילוי במתכון הוא בעצם הרטטוי המפורסם, כן הרוטב הקלאסי שעל שמו הסרט הנפלא. אני פשוט חסידה של הרוטב. אני מכינה את הרטטוי כמנה עיקרית צמחונית בחתיכות גדולות יותר עם הרבה רוטב עגבניות בליווי של אורז.

רטטוי הוא רוטב נפלא ובגרסה המרוכזת שלו יחד עם גבינה מלוחה הוא נהדר למילוי. אפשר ואולי עדיף להשתמש בגבינה רזה 5%.

אופן ההכנה

  1. חוצים את החצילים  ובעזרת כף מוצאים את פנים החציל. ממליחים את חצאי החציל מעט ומניחים בצד. את פנים החצילים חותכים לקוביות קטנות (לשימוש ברוטב).
  2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). בסיר בינוני מחממים 4 כפות שמן זית וצולים את השום והבזיליקום עד שמזהיבים  מעט כדקה. ממשיכים על אש גבוה ומוסיפים את שארית שמן בזית,  החצילים, קישואים ופלפלים ומטגנים כ 4 דקות או עד שמתרככים מעט. מוסיפים את רוטב העגבניות מביאים לרתיחה. וממשיכים לבשל על אש קטנה חצי שעה או עד שהרוטב מסמיך מעט. מוציאים מהסיר ומצננים במקרר 10 דקות.מערבבים עם פרורי גבינה מלוחה. מתבלים במלח ופלפל.
  3. ממלאים כל חציל ב 2 כפות מהרוטב  (בחצילים גדולים כ 5 כפות)ומניחים על תבנית משומנת. מערבבים רסק עגבניות עם כוס מים חמים,שמן זית שנותר ומתבלים במלח ופלפל ושופכים מעל החצילים. אופים כ 15-20 דקות (כ 25 דקות לחצילים הגדולים). מגישים חם. נשמר 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם במיקרוגל.

המרכיבים

  • 2 ק”ג חצילים מיני או רגילים
  • 1/4  כוס שמן זית (60 מ”ל)
  • 4 שני שום קטושות
  • 1 ענף בזיליקום טרי
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • 400 מ”ל עגבניות מרוסקות
  • 1/2 חבילה גבינת מלוחה  מעט מפוררת (125 גר’)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד