בלוג האוכל המומלץ michi

חלת שמיניות

2 חלות בינוניות

חלת שמיניות מיוחדת ללא קליעה

חג ושישי מתערבבים השבוע, לרגע חשבתי שהיום יום ראשון ובעצם הגענו לסופ"ש!
מה דעתכם על חלה קלה להכנה וקלילה.
בצק חלה רך ונעים יחד צורה מיוחדת למי שמסתבך עם צמות.
בצק החלה בסיסי עם מים ושמן.
יוצרים 4 שמיניות ובונים מגדל לגובה.
בעזרת מקל לוחצים במרכז ויוצרים צורת חלה מיוחדת ושונה.
טריק פשוט במיוחד למתקשים בקליעת רצועות.
סרטון המתעד שת הכנת הצורה ממש כאן בעמוד!!
חלת שמיניות

אופן ההכנה

1. בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והשמן ולשים כשתי דקות. מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עוד שמונה דקות. במידה והבצק לח מידי מוסיפים מעט קמח. הבצק צריך להיות נוח ללישה ידנית.
2. עוטפים את הבצק או בניילון נצמד ול50 דקות ועד שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל 8 חתיכות שוות של כ 150 גרם. מקפלים כל חתיכה 2-3 פעמים לאורך ומהדקים היטב ומגלגלים לרצועות באורך של כ 40-45 ס"מ. יוצרים מכל רצועה את הצורה 8 ומהדקים. מניחים 4 שמיניות בדיוק אחד על השני. בעזרת מקל (אפשר של סושי). לוחצים בחוזקה במרכז לאורך כמעט עד לבסיס כך שהרצועות מתקרבות למרכז ויוצרות צורה של חלה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל קמח. מתפיחים כ 30 דקות או עד שכמעט מכפיל את נפחו.
3. מחממים תנור ל 180 דקות אופים 30-35 דקות או עד שמזהיב.

טיפ ממיכל:

1. השמיניות צריכות להיות ממש בגודל בינוני כדי להצליח בצורה במיוחדת.
2. הבצק מתאים גם לחלות קלועות כמובן.

חלת שמיניות

המרכיבים

• 700 גרם קמח לבן רגיל (5 כוסות) + קמח לרידוד וציפוי
• 12 גרם שמרים יבשים (כף וחצי) או 40 גרם שמרים טריים
• 4 כפות סוכר לבן רגיל
• 60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
• 300 מ"ל מים (1/4 1 כוסות)
• 1 כף מלח

צילום: מיכל לוי אלחלל ואוריאל שועי
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד