בלוג האוכל המומלץ michi

חלה מתוקה מיוחדת לחג

1 יחידה גדולה מ 4 רצועות

חלה במילוי ריבה

זוכרים שאפיתי בוכטלים נפלאים יחד עם נטלי לויון המדהימה?
נשאר לנו המון בצק בוכטלים נפלא.
יחד חשבנו שהבצק יתאים לחלה סופר מתוקה וחגיגית.
חלה בניחוח קינמון ובמילוי של ריבה.
ערבבנו לתוך הבצק קינמון וגלגלנו עם ריבת (מומלץ ריבה שיש בה ממש חתיכות פרי).
הכנו חלה חלומית ומתוקה במיוחד מ4 רצועות!
אתם חייבים לנסות!!
הריבה חודרת לבצק ופשוט ממתיקה אותו בניחוח פירותיי ויחד עם הקינמון זה פשוט תענוג.
מצרפת סרטון נפלא של נטלי לקליעת חלה מ4 רצועות כך שאין לכם סיבה לא להכין.
הסרטון של נטלי ממש כאן בעמוד!!
לעוד מתכונים של עוגיו.נט הרי היא נטלי לוין.
www.oogio.net/
חלה מתוקה במילוי ריבה

אופן ההכנה

1. בקערה קטנה מערבבים יחד חלב, שמרים וסוכר. משהים 5-10 דקות עד שהשמרים מעט תופחים. לקערת מיקסר מוסיפם את כל החומרים היבשים של הבצק ומערבבים . למרכיבים היבשים מוסיפים את תערובת החלב. לשים כ 3 דקות עד שנוצר בצק ומוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות. ממשיכים ללוש עוד כ7 דקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ 40-60 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
2. על משטח מקומח תופחים על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים את הבצק ל 4 חתיכות שוות. פותחים כל חתיכת בצק למלבן שטוח באורך כ 35 ס"מ ורוחב של 6 ס"מ. מורחים בריבה ברוחב 4 ס"מ ומגלגלים לגלילה ומהדקים היטב לכל האורך ובקצוות. מגלגלים מעט ומאריכים את הגלילה לאורך של כ 45 ס"מ.
3. מומלץ בשלב הזה להניח את הגלילים על מגש ולהעביר ל 5-10 דקות במקפיא לייצוב – זה יעזור לנו לקלוע אותם בקלות ולקבל חלה מעוצבת יותר.
4. מניחים את הגלילים יחד לאורך ומחברים את 4 הגלילים בחלק העליון ומהדקים היטב. לוקחים את הגליל השני מימין ומעבירים עד הסוף לאחר מכן לוקחים את הגליל שנותר קיצוני מימין ומניחים אותו בין שני הגלילים שנותרו. עוברים לצד שמאל. חוזרים על הפעולה שוב את הגליל השני מעבירים עד הסוף ואת הגליל שנותר קיצוני מניחים בין שני הגלילים שנותרו. ממשיכים עד שהגלילים נגמרים ומהדקים היטב. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומעבירים אליו את החלה. מתפיחים 30-50 דקות על שכמעט מכפיל את נפחו. מחממים תנור ל170 מעלות. מברישים בביצה ואופים 40-45 דקות או עד שהחלה מזהיבה לגמרי והתייצבה במרכז. מוציאים מהתנור ומומלץ לתת לחלה להתקרר לפחות שעה בטמפרטורת החדר לפני שאוכלים.
5. מומלץ להגיש באותו היום חם עם אבקת סוכר מפוזרת קלות מעל.

אני ממליצה גם על:

המרכיבים

לבצק
• 500 גרם קמח רגיל (מומלץ קמח לחם)
• 300 מ"מ חלב חמים (חימום של 40 שניות במיקרוגל)
• 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים
• 2 ביצים
• 70 גרם סוכר (1/3 כוס)
• 1 כפית גדושה קינמון
• 1/4 כפית מלח
• 80 גרם חמאה רכה

• 1/2 צנצנת ריבה שאוהבים ( כ 170 גרם)
• 1 ביצה טרופה עם כפית מים להברשה
• 2 כפות אבקת סוכר להגשה

צילום: נטלי לוין
סטיילינג: נטלי לוין
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד