בלוג האוכל המומלץ michi

חיתוכיות אגוזים

תבנית 30*30 או שתי תבניות אנגליש קייק 30

חיתוכיות אגוזים לטו" בשבט

משהו קטן וטוב לטו" בשבט.
עוגייה עם ריכוז אגוזים גבוה!
במתיקות מעודנת, בטעם שקצת מזכיר פאי פקאן ועם מגוון של אגוזים, לפי הטעם, שמעניקים בוסט של אנרגיה ושמחה.
בצק פריך מולא ומעליו אגוזים קלויים עם בלילה אפוייה קרמלי מושלם!
חיתוכיות אגוזים

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה או מעבד המזון את כל מרכיביו, ומעבדים דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מעבירים למקרר ומצננים שעתיים לפחות
2. משמנים את התבנית וחותכים נייר אפייה בגודל תחתית התבנית. מוציאים את הבצק ומרדדים לעלה בעובי כ-1/2 ס" מרדדים על נייר האפייה (חותכים את יתר הבצק במידה ונשאר ) מעבירים לתבנית ומשהים במקרר עד לשימוש (ללא דפנות וללא אפייה עיוורת).
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו
4. המלית: שמים בקערה את החמאה, הסוכר, המייפל (או הסילאן) והביצים וטורפים לבלילה אחידה.
5. מסדרים את האגוזים על הבצק, ויוצקים מעל את הבלילה.
6. אופים כ 40 דקות, עד שהמלית מזהיבה ויציבה. מוציאים מהתנור, מצננים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות ומעבירים למקרר לשעה לפחות. חותכים למלבנים ומגישים.
7. נשמר במקרר כ5 ימים וכחודש במקפיא.

המרכיבים

לבצק
• 90 גרם חמאה קרה
• 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח
• 1 ביצה
• 1 כף סירופ תירס או גלוקוז או דבש או סילאן
• 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
למלית
• 70 גרם חמאה מומסת
• 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
• 2/3 כוס (160 מ"ל) סירופ מייפל או סילאן
• 3 ביצים
• 1/2 1 כוסות (כ 220 גרם) אגוזים קצוצים גס קלויים
לקלות בבית: מחממים תנור ל160 מעלות ואופים את האגוזים 8-10 דקות (אפשר פשוט לטעום לפני שמוציאים)

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד