בלוג האוכל המומלץ michi

לביבות תפוח אדמה ובצל ירוק

20 יחידות

לביבות מרעננות עם בצל ירוק

אני אוהבת להכין לביבות כשטעם תפוחי האדמה הוא דומיננטי.
מכינה אותם יותר כמו "רושטי שויצרי" ומוסיפה מעט קמח (זה פחות בצקי) ממש הרגשה של תפוצ'יפס עבה ואיכותי.
רק עם מעט עזרה של קמח וביצים כדי להדגיש את הטעם המרענן של הבצל הירוק.
מומלץ להגיש עם יוגורט או פשוט חם ו"קריספי".
שתי אופציות נפלאות לסיום המתכון:1. טיגון
2. אפייה שהיא לאחרונה לגמרי המועדפת עלי.
לביבות תפוח אדמה ובצל ירוק

אופן ההכנה

  1. במגרדת גסה מגרדים את תפוח האדמה (אפשר כמובן גם במעבד מזון). מערבבים את תפוחי האדמה עם קמח וביצה.  מוציאים את הנוזלים. מתבלים במלח ופלפל ומחממים שמן במחבת בינונית. יוצרים לביבה דק ומעבירים למחבת. מחכים כ 3 דקות לפחות בחום בינוני (לא להפוך לפני כדי שהלביבה לא תתפרק). מוסיפים שמן והופכים כאשר צד אחד הפך זהוב. ממשיכים לטגן כ 3-4 דקות. ממשיכים להכין לביבות עד שהחומר נגמר.
  2. אופציה נפלאה להכנה בתנור: מחממים תנור ל190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מברישים את הנייר בשמן או מרססים ספריי שמן. מניחים את הלביבות ליצרנו. מברישים מעל בשמן או מרססים. אופים 6-8 דקות או עד שהלביבות מזהיבות.

 

המרכיבים

  • 6 תפוחי אדמה קלופים
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ לפרוסות דקות
  • 3 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • שמן רגיל לטיגון
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד