בלוג האוכל המומלץ michi

גרטן תרד ותפוחי אדמה

תבנית חסינת חום בגודל בינוני כ 30*30
6 סועדים

מאפה תפוחי אדמה ותרד

זה הלהיט אצלי בבית.
זו מנה שתמיד מבקשים ממני להכין לארוחות משפחתיות.
מנה שמתאימה לחורף ולאוהבי המנות המוקרמות, גרטן תפוחי אדמה המחביא בתוכו תרד מאודה בשמנת – חלומי.
גרטן תפוחי אדמה עם תרד מאודה

אופן ההכנה

  1. משמנים את התבנית. במחבת גדולה מחממים חמאה ומבשלים את עלי התרד עד שכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים שמנת וממשיכים לבשל כ 2-3 דקות. מתבלים במלח פלפל . מעבירים לתבנית ומשאירים בטמפרטורת החדר.
  2.  מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). קולפים את תפוחי האדמה . חותכים לפרוסות דקות מאוד ומסדרים בצורה סימטרית מעל לתרד כך שיכסה אותו לגמרי בשתי שכבות.
  3. בסיר בינוני ממיסים חמאה מוסיפים את הקמח ומחממים כדקה על אש בינונית תוך כדי ערבוב. מוסיפים יחד שמנת, חלב, אגוז מוסקט ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שמסמיך מעט ומגיע לרתיחה עדינה.מורידים מהאש ומתבלים במלח ופלפל . שופכים מעל תפוחי האדמה את הרוטב החם. אופים 45-50 דקות  או עד שהירקות מתרככים לגמרי.
  4. מגישים חם. נשמר יומיים במקרר ונפלא בחימום חוזר בחום בינוני.

המרכיבים

  • 1 ק"ג עלי תרד טריים
  • 1 כף חמאה
  • 1/3 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (80 מ"ל)
  • 4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 40 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 2/3 מיכל שמנת מתוקה או לבישול (160 מ"ל)
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לבן
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד