בלוג האוכל המומלץ michi

גרטן תרד ותפוחי אדמה

תבנית חסינת חום בגודל בינוני
6 סועדים

מאפה תפוחי אדמה ותרד

זה הלהיט אצלי בבית.
זו מנה שתמיד מבקשים ממני להכין לארוחות משפחתיות.
מנה שמתאימה לחורף ולאוהבי המנות המוקרמות, גרטן תפוחי אדמה המחביא בתוכו תרד מאודה בשמנת – חלומי.

אופן ההכנה

  1. משמנים את התבנית. במחבת גדולה מחממים חמאה ומבשלים את עלי התרד עד שכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים 1/2 מיכל שמנת  וממשיכים לבשל. מתבלים במלח פלפל  . מעבירים לתבנית ומשאירים בטמפרטורת החדר.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). קולפים את תפוחי  האדמה . חותכים לפרוסות דקות מאוד ומסדרים בצורה סימטרית מעל לתרד כך שיכסה אותו לגמרי.
  3. בסיר בינוני ממיסים חמאה מוסיפים את הקמח ומחממים כדקה על אש בינונית מוסיפים יחד שמנת, חלב, אגוז מוסקט ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל . שופכים מעל תפוחי האדמה את הרוטב החם. אופים 45 דקות  או עד שהירקות מתרככים לגמרי.
  4. מגישים חם. נשמר יומיים במקרר ונפלא החימום חוזר בחום בינוני.

המרכיבים

  • 1 ק”ג עלי תרד טריים
  • 1 כף חמאה
  • ½ מיכל שמנת מתוקה או מופחתת שומן (60 מ”ל)
  • 4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 40 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 1 מיכל שמנת מתוקה או מופחתת (250 מ”ל)
  • 1 כוס חלב (240 מ”ל)
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לבן
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד