בלוג האוכל המומלץ michi

גרטן תרד ותפוחי אדמה

ל 6 סועדים (לתבנית חסינת חום בגודל בינוני) או 6 תבניות אישיות

מאפה תפוחי אדמה ותרד מוקרם

מנה שמתאימה לשבועות ולאוהבי המנות המוקמות, גראטן תפוחי אדמה המחביא התוכו תרד מאודה בשמנת – חלומי.

אופן ההכנה

  1. משמנים את התבנית במעט חמאה. במחבת גדולה מחממים חמאה ומבשלים את עלי התרד עד שכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים חצי מיכל שמנת וממשיכים לבשל. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לתבנית ומשאירים בטמפרטורת החדר.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). חותכים לפרוסות דקות את תפוחי האדמה ומסדרים בצורה סימטרית מעל התרד כך שיכסה אותו לגמרי.
  3. בסיר בינוני ממיסים חמאה, מוספים את הקמח ומחממים כדקה על אש בינונית. מוסיפים יחד שמנת, חלב, אגוז מוסקט ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל, שופכים מעל תפוחי האדמה. אופים 50 דקות או עד שהירקות מתרככים לגמרי.
  4. מגישים חם. נשמר יומיים במקרר

המרכיבים

  • 1 ק”ג עלי תרד טרי
  • 1 כף חמאה
  • ½ מיכל שמנת מתוקה או מופחתת שומן (125 מ”)
  • 4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים
  • 40 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 1 מיכל שמנת מתוקה או מופחתת (250 מ”ל)
  • 1 כוס חלב
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לבן

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד