בלוג האוכל המומלץ michi

גרטן ירקות צבעוני

תבנית חסינת חום בגודל בינוני
ל כ4 סועדים

ירקות צבעונים מוקרמים לגרטן מופלא

מנה שעושה סדר בירקות והגבינות שנותרו במקרר מסוף השבוע.
זו ממש לא מנת שאריות טיפוסית אלא גרטן צבעוני ומפנק במיוחד!!
מסדרים יחד ירקות צבעוניים ומבשלים אותם עד לריכוך קל ואופים יחד עם בשמל קליל וגבינות.
מנה חלבית צמחונית מהמפנקות, מוקמת ומהמכרות שיש!!
אצלי במשפחה כולל המשפחה המורחבת מבקשים את המנה הזו ללא הפסקה.

אופן ההכנה

1. חותכים את הירקות ופיסות ארוכות או לשמיניות. מחממים ליטר וחצי מים עם כפית מלח עד לרתיחה. מבשלים את הירקות כגון בטטה , תפוחי אדמה, דלעת וכרובית כ 4-6 דקות או עד שמתרככים. אספרגוס , פלפלים וקישואים מבשלים כדקה. מצננים בטמפרטורת החדר.
2. פטריות , פלפלים ועגבניות שרי אין צורך לבשל רק לשטוף.
3. מחממים תנור ל190 מעלות. בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים קמח. מטגנים יחד כדקה. מוסיפים הנוזלים (שמנת וחלב) ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה עד שהשמנת מסמיכה מעט. מוסיפים חצי מחבית הגבינות וממשיכים לערבב מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל (מומלץ פלפל שחור גרוס). מסדרים את ירקות השורש מעורבבים על גבי תבנית הגרטן (מומלץ תבנית חסינת חום המותאמת להגשה במרכז שולחן). שופכים מעל את הבשמל והגבינה. אופים 15-20 דקות או עד שהירקות מתרככים והגרטן מזהיב.. מגישים חם.

גרטן ירקות צבעוני

המרכיבים

• 700 גר' ירקות שונים (מומלץ: בטטה, פלפלים, כרובית, קישואים, תפוחי אדמה דלעת ואספרגוס)
• 1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (250 מ"ל)
• 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
• 2 כפות חמאה
• 1 כף קמח גדושה
• 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
• 150 גרם גבינה צהובה מגוררת מהסוג אוהבים או מיקס של גינות צהובות שנשארו
• מלח ופלפל שחור גרוס

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד