ג'בטה כרוכה עם חמאה (ללא לישה)
3 יחידות
ג'בטה קרואסון ללא לישה
נשמע כמו חלום? זה אמיתי לגמרי.
בצק ללא לישה, בלי מאמץ, שמחביא בתוכו חמאה אמיתית – והתוצאה? ג׳בטה עם קרום פריך, לב רך וריח מטריף של קרואסון שמתפשט בכל הבית.
יש עכשיו טרנד מטורף ברשת עם לחמי מחמצת ממולאים בחמאה שמצטננים לפני האפייה – אבל כאן זה קל הרבה יותר: אותו טריק עובד מעולה גם עם בצק ללא לישה!
פשוט וממכר.
אין צורך בממרחים – החמאה כבר בפנים.
ניסיון אחד ואתם מאוהבים
בצק ללא לישה, בלי מאמץ, שמחביא בתוכו חמאה אמיתית – והתוצאה? ג׳בטה עם קרום פריך, לב רך וריח מטריף של קרואסון שמתפשט בכל הבית.
יש עכשיו טרנד מטורף ברשת עם לחמי מחמצת ממולאים בחמאה שמצטננים לפני האפייה – אבל כאן זה קל הרבה יותר: אותו טריק עובד מעולה גם עם בצק ללא לישה!
פשוט וממכר.
אין צורך בממרחים – החמאה כבר בפנים.
ניסיון אחד ואתם מאוהבים
אופן ההכנה
- לקערה עם מכסה מכניסים את כל המרכיבים ( מלבד המלח) ומערבבים עם כף עד או בידיים חצי דקה, מוסיפים מלח. ממשיכים לערבב עד שהכול מתגבש לבצק לא לגמרי אחיד אבל כאשר כל הקמח רטוב. מכסים ומעבירים למקרר לפחות ל 7 שעות ועד 24 שעות.
- מעבירים את החמאה למקפיא ל 5 דקות ומגררים אותה לצלחת. את החמאה המגוררת מעבירים למקפיא עד לשימוש.
- משחררים את הבצק בעדינות מהקערה ומניחים על משטח מקומח. מקמחים את הבצק גם מעל.
- מבצעים 2 קיפולים עם החמאה: מותחים מעט את הבצק למלבן גדול ומניחים במרכז מחצית מהחמאה. מקפלים ל3 ( מעטפה) כך שיוצר מלבן קטן שעוטף לגמרי את החמאה המגוררת ( צפו בסרטון). מכסים וממתינים חצי שעה. מותחים בעדינות את הבצק למלבן גדול יותר ומניחים חמאה קפואה במרכז וחוזרים על הקיפול. מקמחים גם מלמעלה. מכסים ומשהים ל10 דקות. מותכים ממש מעט את הבצק ומחלקים / חותכים ל 3 ג׳בטות אחידות לאורך הבצק. צובטים מעט את הבצק בצדדים במידה והחמאה בולטת. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מכסים מתפיחים כשעה או עד שהלחמים כמעט מכפילים את נפחם.
- מחממים תנור ל250 מעלות טורבו . מניחים תבנית קעורה בתחתית.
- יוצקים על התבנית החמה בתחתית כוס מים וסוגרים את התנור. מכניסים את הג׳בטות לתנור לך ואופים כ 17 דקות או עד שמזהיבים וקראנצ׳ים למגע. מומלץ לשים תבנית מתחת – מעט חמאה תצא מהבצק וזה בסדר.
- מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות. מעדן!!! ואין צורך בחמאה- החמאה כבר בפנים
טיפ ממיכל:
יעבוד גם עם מרגרינה או נוטרינה
המרכיבים
- 1/2 קילו קמח לחם ( 1/2 4 כוסות +כף)
- 1 כפית שמרים (5-6 גרם)
- 1/2 1 כוסות מים + כף ( 370 גרם)
- 1 כפית גדושה מלח (10-11גרם)
- 90 גרם חמאה