בלוג האוכל המומלץ michi

גאלט שזיפים קיצי

תבנית תנור
1 יחידה

גאלט שזיפים

להבדיל מטארט, את הגאלט מכינים בצורה חופשית ופשוטה על תבנית.
בקיצור טארט פשוט וקל להכנה.
מלית פשוטה וקלה להכנה של שזיפים – פרי קיץ מופלא לעוגות!
מתעצלים להפעיל את המעבד או המיקסר? לא נורא, אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן.
למתכון וסרטון בנושא בצק פריך מתוק:
l.michi.co.il/patesucre
גאלט שזיפים

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים את כל מרכיביו במעבד מזון ומעבדים, רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים. מעבירים למשטח העבודה ומאחדים בידיים בזריזות ובעדינות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
  2. המלית: חותכים את השזיפים לאורכם ומעבירים לקערה בינונית ומערבבים עם הסוכר והקינמון. משהים בטמפרטורת החדר.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מוציאים את הבצק הקר למשטח עבודה מקומח ומרדדים אותו לעלה בקוטר כ-30 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מעבירים למרכז התבנית.
  4. מניחים את השזיפים במרכז העלה, כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב כ-1/2 2 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים ומורחים את הבצק בביצה הטרופה.
  5. אופים כ 30-35 דקות, עד שהשולים מזהיבים והשזיפים התרככו. אם יוצאים קצת נוזלים החוצה זה טבעי ורק מוסיף לטעם.
  6. משהים לצינון לפחות 15 דקות שהשזיפים מעט יתייצבו ומגישים.

 

טיפ ממיכל:

הגאלט נפלא גם עם משמשים ודובדבנים – הכמויות זהות.

גאלט שזיפים

המרכיבים

לבצק

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בינוניות
  • ⅓ 1 כוסות ( 180 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית סירופ תירס או סירופ גלוקוז או דבש (אם רוצים – אפשר גם בלי ומוסיפים לבצק כפית מים קרים)
  • כ-1/2 חבילה (50 גרם) אבקת סוכר

למלית

  • 300 גרם שזיפים בינונים 10-12 יחידות בערך
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית קינמון (אם רוצים)

 

1 ביצה טרופה, להברשה

צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד