בלוג האוכל המומלץ michi

גאלט עגבניות קישואים וזיתים

טארט בקוטר כ24 ס"מ אפוי על תבנית תנור

מאפה מלוח במילוי עגבניות, קישואים וזיתים

מאפה הכי מפנק שיש!!
גאלט מלוח- בצק מלוח שעוטף מילוי נפלא והפעם של ירקות וזיתים שחורים שנותנים לגאלט טעם עמוק.
מאפה מהיר מאוד להכנה עם בצק מוכן וכמובן שיש את המתכון לבצק פריך מופלא למי שיש יותר זמן להשקיע במתכון.
גאלט מלוח עם עגבניות קישואים וזיתים

אופן ההכנה

  1. מחממים את תנור לחום גבוה (190 מעלות). מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה , מסדרים עליהן את הירקות ומברישים בשמן זית. מתבלים במלח ופלפל .
  2. אופים 15 דקות עד שהירקות מזהיבים מעט, מעבירים לצלחת כולל המיצים ולצנן במקרר עד השימוש. שומרים על התנור בחום גבוה ומרפדים תבניות האפייה בנייר אפייה.
  3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ 30 ס"מ . מסדרים את הירקות והזיתים בתערובת צבעונית על גבי הבצק ומשאירים שולים רחבים. מפזרים גבינה מלוחה ורוזמרין מקפלים את השולים למרכז. אופים 15-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  4. מוציאים מהתנור ומגישים חם. נשמר 3 ימים במקרר ומחממים כ12 דקות על חום בינוני לפני ההגשה.

טיפ ממיכל:

בצק פריך מלוח
לגאלט אחד בקוטר כ 28 ס"מ
לבצק
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
130 גר' קמח (1 כוס פחות כף)
60 גר' קמח תפוחי אדמה
1/2 כפית מלח
1 חלמון
3 כפות מים

ההכנה
1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים כל פעם ל10 שניות עד שהחומרים הופכים כמעט לגוש. מעבירים את הבצק אל פיסת נילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לפחות לשעה לפני השימוש. נשמר 4 ימים במקרר.
2. אפשר לשמור עטוף היטב כחודש במקפיא.

המרכיבים

  • 250 גר' בצק פריך או בצק עלים קפוא מופשר במקרר
  • (או 2 קטנים) קישוא גדול חתוך לפרוסות דקות
  • 4 עגבניות חתוכות לשמיניות מומלצת עגבניות תמר
  • כפות שמן זית
  • 100 גר' גבינה מלוחה מפוררת
  • 120 גר' זיתים שחורים וירוקים מגולענים (כ 2/3 כוס)
  • 1 ענף רוזמרין טרי מופרד לעלים
  • מלח ופלפל

 

צילום: חיים יוסף
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד