בלוג האוכל המומלץ michi

ברד פודינג שבלולי פסטו

תבנית 22-24

פודינג לחם עם פסטו

נשאר לחם ישן, לא לזרוק!
ה”ברד פודינג” שימוש נפלא ללחם ישן –מאפה שקודם מרכך מעט את הלחם הישן ע”י תוספת של בלילה של נוזל וביצים .
בסוף אופים בתנור תהליך המעצים את הטעם המקורי של הלחם עם תוספות. מעדן!
אפשר להשתמש בכל סוג לחם שאפשר לגלגל ואפילו לחם טרי , לא לפחד הם פשוט מסתדרים בתבנית ונאפים בצמוד.
מתאים לארוחת ערב או צהרים מהירה וקלה.
ברד פונינג עם פסטו

אופן ההכנה

1. מערבבים פסטו עם מן זית. חותכים את הלחם לכ 15פרוסות ומורידים את החלק הקשה. מורחים את כל הפרוסות בפסטו.
2. מחממים תנור ל-190 . משמנים תבנית אפייה ומגלגלים את פרוסות הלחם לשבלולים.מסדרים בתבנית כך שהתבנית תתמלא.
3. בקערה נפרדת מניחים את החלב, גבינה, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה . יוצקים את הבלילה אל התבנית . אופים בתנור עד שהמאפה זהוב ומבעבע, 40-45 דקות.
4. מגישים חם מפזרים מעל גבינה כשעוד חם. נשמר כיומיים במקרר.
.

טיפ ממיכל:

פסטו מהיר טבעוני:
אני מכינה פסטו עם אגוזי קשיו (טעים וזול יותר)
1 כוס עלי בזיליקום טריים (דחוסים)
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס אגוזי קשיו (כ 80 גרם)
2 שיני שום
מלח
מעבירים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים יחד למשחה דקה כשתי דקות. מטבלים במלח.

ברד פונינג עם פסטו

המרכיבים

• 200 מ”ל פסטו מוכן (מתכון לפסטו ביתי בטיפים)
• 1/4 כוס שמן זית
• לחם אחיד או לחם מלא מרובע גדול או כל לחם שאפשר לחתוך באכסון/ לרוחב לפרוסות ארוכות
• 5 ביצים
• 1 מיכל גבינה יוגורט(200 מ”ל)
• 1 כוס חלב (240 מ”ל)
• 1/4 כוס גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת בעזרת קולפן ירקות
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד