בלוג האוכל המומלץ michi

בראוניז

תבנית 25*25 מרובעת

בראוניז - מתכון מנצח

המתכון הכי פשוט להכנה והכי קלאסי שיש.
מתכון שהולך איתי שנים והוא מדויק- לגמרי מתכון מנצח.
שממש אין לי זמן להכין קינוח מסובך.
זה הקינוח שתמיד יקצור מחמאות אצל ילדים ומבוגרים יחד.
כמה דקות הכנה ושאר העבודה נעשית ע"י התנור והמקפיא!
שמתי לב שיש לי בבלוג בראוניז חמאת בוטנים ובראוניז גבינה ואין לי פשוט בראניז.
הכנתי בראוניז לגמרי פשוטים רק שבסוף הבת שלי הציעה שפשוט נפזר מעל בייגלה מצופה שוקולד חלב (אחד החטיפים האהובים אצלי בבית).
זה יצא מופלא ושמח במראה.
לגמרי אפשר בלי התוספת מעל או פשוט לגוון בתוספות לפי מה שנשאר במטבח שלכם.
בראוניז זה בעצם עוגת שוקולד קסומה שהיא מוס שוקולדי אפוי.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!
בראוניז

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). משמנים את התבנית ומניחים על הבסיס נייר אפיה. בסיר בינוני מחממים יחד שוקולד וחמאה חתוכה לקוביות. מערבבים על אש בינונית עד שהשוקולד נמס לגמרי. מורידים מהאש ומוסיפים קמח + אבקת אפיה, קקאו וסוכר. מערבבים כדקה ומוסיפים ביצים מקציפים קלות ומעבירים לתבנית באופן שווה. מחליקים את פני התבנית.
  2. אופים 25 דקות בדיוק. מוציאים מפרידים את השוליים בעזרת סכין כל עוד העוגה חמה. מצננים בטמפרטורת החדר 1/2 שעה. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני חיתוך למרובעים. מומלץ להקפיא לפחות שעתים ואז הבראוניז נחתך ממש בקלות.

טיפ ממיכל:

אני ממליצה לשמור את הבראוניז במקפיא. אני אוהבת לאכול אותם מאוד קרים או מעט קפואים.

בראוניז

המרכיבים

  • 200 גר' חמאה
  • 150 גר' שוקולד חתוך לטבליות
  • 1 כוס קמח 140 גר'
  • 1 כוס סוכר 200 גר'
  • 2 כפות קקאו
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 3 ביציםL או 4 M
  • תוספות: בתמונה הוספתי 140 גרם בייגלה מצופה שוקולד חלב (אם רוצים)
  • מומלץ להוסיף 140-200 גרם תוספות מעל: שוקולד מכל סוג שאוהבים, פרורי עוגיות שאוהבים ובייגלה לא מצופה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד