בלוג האוכל המומלץ michi

בראוניז שיש עם חמאת בוטנים

לתבנית 30*30

בראוניז עם חמאת בוטנים

קינוח: מתוק , שוקולדי, עם טוויסט מרענן שילדים ישתגעו עליו.
לאוהבי השוקולד כמוהן וחמאת הבוטנים, קינוח מטורף קל מאוד להכנה!!
הכי הכי חשוב: את הבראוניז שלי אני שומרת בהקפאה עד להגשה (הכי טעימים קרים בגלל המרקם המוסי במרכז).

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית ומניחים על הבסיס נייר אפייה.
2. שמים בסיר בינוני את השוקולד, החמאה וחמאת הבוטנים ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי . מסירים מהאש.
3. מוסיפים לסיר את הסוכר, הקמח, הקקאו והאבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הביצים מקציפים קלות במטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה ומעבירים לתבנית. מחליקים את פני התבנית.
4. שמים בקערה קטנה את חמאת הבוטנים והמים, ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה ומעט נוזלית. יוצקים על פני הבראוניז שלוליות של חמאה הבוטנים המדוללת (בכמה אזורים על פני
העוגה), ומערבבים בעזרת מזלג בתנועות סיבוביות פנימה, ליצירת דוגמת שיש.
5. אופים 28 דקות בדיוק. מוציאים ומפרידים את השוליים בעזרת סכין (כשהעוגה עוד חמה). מצננים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר, ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
6. את הבראוניז הקפוא חותכים לריבועים. מגישים (או לחילופין מחזירים להקפאה).

טיפ ממיכל:

אפשר כמובן להכין בראוניז רגילים ללא שיוש חמאת הבוטנים.

המרכיבים

לבראוניז
• 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
• 160 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
• 40 גרם או 2כפות גדושות חמאת בוטנים
• 1 כוס (200 גרם) סוכר
• 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
• 1/2 כפית אבקת אפיה
• 3 ביצים
לשיוש
• 100 גרם חמאת בוטנים + כ 1/2 כוס מים רותחים

צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד